Equinix rondt uitbreiding AM3 Science Park af

Dit artikel delen:
Equinix AMS3 Science Park Amsterdam

Datacenterdienstverlener Equinix heeft per 1 augustus 2015 de derde fase van het Amsterdamse datacenter (AM3) op Science Park in gebruik genomen. Het gaat om een uitbreiding van het datacentercomplex dat in oktober 2015 drie jaar in gebruik is.

Door de toenemende vraag van bedrijven om hun ict te verplaatsen naar de cloud, breidt Equinix de beschikbare ruimte met ruim 17 procent uit. Daardoor is in in totaal 1250 vierkante meter extra vloeroppervlak beschikbaar. Volgens de datacenterdienstverlener biedt dat ruimte aan vijfhonderd cabinets. 'Met de afronding van deze fase beslaat AM3 in totaal 19.050 vierkante meter, en biedt ruimte aan 3300 cabinets', aldus de datacenterdienstverlener in een toelichting.

Volgens de eigenaar ligt het AM3 International Business Exchange-datacenter op een van de meest netwerkdichte locaties van Europa en ligt 80 procent van Europa binnen (50 milliseconden) bereik voor de meer dan 120 cloud providers die bij AM3 zijn aangesloten.

Equinix: 'De hoge connectiviteit maakt dat Amsterdam Science park een zeer gewilde locatie en cloud hotspot is in Europa, en is de op een na grootste dataroute in Nederland. Ruim 40 procent van het Nederlandse dataverkeer wordt hier doorheen geleid.

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-08-07T11:22:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.