CJ2 vergroot capaciteit via Drentse datatoren

Datatoren Alticom in Hoogersmilde

Uitzicht uit de datatoren van Alticom in Hoogersmilde.

Het Groningse hostingbedrijf CJ2 heeft in de mediatoren van Alticom in Hoogersmilde een nieuwe datacenterruimte in gebruik genomen. Uiteindelijk moeten er acht ruimten worden ingericht in de toren. Daarmee vergroot het bedrijf zijn vloeroppervlak met 450 vierkante meter. Dat is bijna een verdubbeling van de bestaande capaciteit van de hostingprovider. CJ2 zegt met de nieuwe 'private datatoren' in Drenthe in te springen op de groeiende vraag naar datacenterdiensten in Noord-Nederland.

Vanuit de datatoren in Hoogersmilde biedt CJ2 de mogelijkheid om de volledige ict-infrastructuur van klanten te beheren. Ook worden twin-datacenterdiensten opgezet. Daarbij kunnen de servers in de mediatoren bij calamiteiten gebruikt worden als uitwijklocatie. Het nieuwe datacenter voldoet aan de eisen van Tier3.

Zowel CJ2 als Alticom zien de vraag naar hosting- en housing in Noord-Nederland sterk toenemen door het groeiende gebruik van internet- en clouddiensten door bedrijven en organisaties. In april 2015 kondigden de partijen hun strategische samenwerking aan.

Het datacenter is donderdag 20 augustus 2015 officieel geopend door de Commissaris van de Koning in Drenthe, Jacques Tichelaar. Hij zei over de toren: 'Het baken van Drenthe heeft na vandaag ook nog een andere functie: het functioneert als een professioneel datacenter. Het is het digitale hart van Noord-Nederland. Onmisbaar voor inwoners en voor het bedrijfsleven in deze regio.'

Alticom

Alticom is eigenaar van 24 mediatorens in Nederland (meestal oude zendmasten voor radio, tv en telefonie) die het bedrijf ombouwt tot datacenters en verhuurt aan partners. Daarnaast blijven de torens ook in gebruik voor uitzend- (radio en tv) en telecomfaciliteiten. Die apparatuur is door innovaties steeds kleiner geworden. De vrijgekomen ruimte in de wordt gebruikt als serverruimte.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-08-24T11:58:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.