ICT-sector in VS verbruikt meer groene stroom

Stekker

De Amerikaanse ict-sector maakt steeds meer gebruik van groene stroom. Tot 2020 kan dat aandeel groeien tot 48 procent van het totale stroomverbruik. Dat concludeert het National Renewable Energy Laboratory, een onderzoeksinstituut dat onderdeel uitmaakt van het Amerikaanse ministerie van Energie. Dit schrijft de website Duurzaambedrijfsleven.

Het onderzoeksinstituut bekeek hoe Amerikaanse ict-bedrijven inspelen op hun groeiende energiebehoefte en in welke mate daarbij duurzaam geproduceerde stroom wordt afgenomen. Uit de cijfers blijkt dat de 113 onderzochte bedrijven in 2014 samen 59 miljoen megawattuur verstookten, goed voor 1,5 procent van de totale Amerikaanse energiebehoefte. Daarvan was 14 procent, oftewel 8,3 miljoen megawattuur, afkomstig uit hernieuwbare energiebronnen zoals wind- en zonne-energie.

Volgens het artikel op Duurzaambedrijfsleven.nl zal de Amerikaanse ict-sector naar verwachting in 2020 31 tot 48 procent van zijn energiebehoefte weten te dekken uit hernieuwbare energiebronnen. Het zijn met name de grote bedrijven, waaronder Apple en Google, die zich al een aantal jaren in toenemende mate richten op projecten voor het afnemen van hernieuwbare energie.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-08-25T11:08:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.