Keppel T&T breidt datacenter in Almere uit

Cloud datacenter

Keppel T&T opent vandaag het 'Almere Data Centre 2' in Almere. Het datacenter op het Sallandsekant Business Park is een Tier III datacenter. Het pand wordt geleased door KPN. Het KPN-deel is fors uitgebreid met tweeduizend vierkante meter. Het bedraagt nu in totaal achtduizend vierkante meter en is hiermee het grootste KPN-datacenter van Nederland. Vanuit het datacenter levert het telecombedrijf de KPN Zakelijke Markt-diensten. De resterende 2500 vierkante meter van het datacenter wordt verhuurd aan derden, waaronder cloud-aanbieders en hosting-partijen. Keppel T&T uit Singapore is de investeerder en eigenaar van het vernieuwde datacenter.

KPN merkt een toenemende vraag naar datacenterruimte voor serverparken, storage-omgevingen en cloud-infrastructuren. Dit was de reden om het datacenter in Almere met tweeduizend vierkante meter uit te breiden. Het telecombedrijf heeft de ambitie om het datacenter in de toekomst met nog vijfduizend vierkante meter uit te breiden tot in totaal dertienduizend vierkante meter. Dit betekent dat Keppel het datacentrum zelf ook moet uitbreiden, aangezien het nu totaal 10.500 vierkante meter groot is. KPN heeft nog geen concrete plannen voor deze uitbreiding. KPN gebruikt achtduizend vierkante meter van het datacenter om zijn KPN Zakelijke Markt-diensten te leveren. Daarnaast kunnen diverse cloud-aanbieders en hosting-partijen ruimte huren om hun diensten aan te bieden.

Keppel T&T is de investeerder van het nieuwe Tier III-datacenter. De investeringsmaatschappij uit Singapore ziet een groeiende vraag naar veilige en betrouwbare datacenters in Europa. Daarnaast speelt het bedrijf in op huidige en toekomstige duurzaamheidswensen van de klant. Het Almere Data Centre 2 is het vierde Europese datacenter van Keppel. Dit is echter voor Keppel het eerste datacenter in Europa dat volledig in eigen beheer is ontwikkeld. Het gebouw is gebouwd door Mercury Cloud Cover en is strategisch gelegen naast Almere Data Centre 1, Keppel’s eerste datacenter in Nederland.

10 datacenters

KPN Zakelijke Markt beschikt over tien datacenters verspreid over de verschillende regio’s in Nederland. Deze staan in Aalsmeer, Almere, Amsterdam, Apeldoorn, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Lelystad, Oude Meer en Rotterdam en zijn goed voor een totaal oppervlakte van dertigduizend vierkante meter. In juli opende KPN Nederlands eerste Tier IV-gecertificeerde datacenter op de High Tech Campus in Eindhoven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-10-30T11:16:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.