HP en i3 groep: innovatie in storage onderbelicht

Nederlandse bedrijven benaderen het opslaan van data vooral vanuit standaardisatie en consolidatie op technisch niveau. Door die traditionele aanpak blijft de inzet van slimme storage-toepassingen, zoals een hybride opslagomgeving en flash-technologie onderbelicht. Dat stellen i3 groep en Hewlett Packard na onderzoek bij 132 grote en middelgrote bedrijven in de Nederlandse markt.

De ict-bedrijven stellen dat Nederlandse organisaties het opslaan van data vooral traditioneel benaderen. Uit het onderzoek naar de behoeften aan storage-oplossingen blijkt dat op dit moment 83.5 procent van de ondervraagden voor hun volgende storage-omgeving nog de voorkeur geeft aan één storage platform voor alle data en taken in de organisatie.

Rob Vissers, algemeen directeur i3 groep: 'Dit resultaat laat zien dat veel Nederlandse organisatie nog bezig zijn met standaardiseren en consolideren op technisch niveau van hun storage omgeving. Het slim omgaan met opslag omgevingen (on- en off-premise) kan voor veel van deze organisaties zowel op kosten, flexibiliteit en performance een hoop voordelen bieden. (..) Hier liggen dus nog enorme kansen voor slimmer omgaan met data opslag door middel van archiveren of het verplaatsen van niet kritische data naar een cloud omgeving.'

Hij stelt dat met een gemiddelde omvang van 85 TB, verspreid over gemiddeld 4 tot 5 locaties, het verplaatsen van data naar bijvoorbeeld een honderd procent public cloud voorlopig nog geen serieuze en betaalbare optie is. 'Daarom adviseren wij al lange tijd dat organisaties kijken naar hybride cloud-omgevingen, breng naar de cloud wat kan en bewaar lokaal wat moet.'

Flash technologie

Het onderzoek laat verder grote belangstelling zien in flash technologie. Deze verandering van opslagmedium in veel primaire storage omgevingen zal invloed gaan krijgen op de tco (total cost of ownership red.), beheer en de snelheid van veel SAN omgevingen. 44.3 procent van de respondenten verwacht binnen twee jaar flash technologie op te nemen in het datacenter, 5 procent verwacht in 2017 zelfs geen enkele draaiende schrijf meer in de storage-infrastructuur te hebben.

Datagroei lokaal opvangen

In het onderzoek is ook gekeken naar de verwachte datagroei en hoe men deze probeert op te vangen. 44.3 procent verwacht in de komende drie jaar een groei van tussen de 0 en 10 TB aan data, 24.4 procent verwacht een groei van tussen de 10 en 20 TB, 9.9 procent verwacht een groei van tussen de 20 en 30 TB en 18.3 procent verwacht zelfs een groei van meer dan 30 TB. De overige 3.1 procent verwacht een krimp.

De onderzoekers: 'Hoewel de groei natuurlijk afhankelijk is van de aard van de business van een klant liggen deze getallen wel in de lijn der verwachting. Wat meer opvalt, is de manier hoe de datagroei wordt opgevangen. 86.2 procent van de respondenten geeft aan datagroei op te vangen door de lokale storage capaciteit uit te blijven breiden.

Wijnand Boender, country manager Hewlett Packard Enterprise Storage: 'Nu organisaties voor hun voortbestaan steeds afhankelijker zijn van hun digitale informatiesystemen, staat de beschikbaarheid, veiligheid en management van data hoog op de agenda van het management.'
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-11-02T11:20:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.