Telecity opent zesde datacenter in Amsterdam

Datacenter Telecity

Telecity Group, een leverancier van datacenterdiensten, heeft AMS 6 geopend, zijn zesde datacenter in Amsterdam. De nieuwe datacenterfaciliteit van 6.000 vierkante meter biedt in totaal 9.6 megawatt (MW) aan nieuwe klantcapaciteit. AMS 6 heeft een pue - power usage effectiveness - van 1,20. Pue is een kengetal waarmee de energie-efficiency van datacentra wordt uitgedrukt.

Volgens Telecity blijft de vraag naar colocatie in Amsterdam de andere Europese regio’s overtreffen. AMS 6 is ontworpen en gebouwd om aan deze vraag van klanten te kunnen voldoen.

Voor AMS 6 is een reeks designverbeteringen doorgevoerd om de energie-efficiëntie te maximaliseren. Door de minder energie-efficiënte koelers te vervangen, profiteert AMS 6 van vrije koeling en dat levert een grotere efficiëntie op. Daarnaast heeft Telecity Group zijn grootste zogeheten Aquifer Thermal Energy Storage (Ates)-installatie in de koelinginfrastructuur geïncorporeerd. Ates, dat ook is ingezet bij AMS 5, is een innovatieve thermische technologie die gebruikmaakt van natuurlijk opgeslagen grondwater in ondergrondse lagen van waterdoorlatend gesteente.

Verder heeft Telecity Group de interne bekabeling en daardoor de connectiviteit verbeterd. Door het aantal verbindingspunten te verminderen, weet het bedrijf een efficiëntere en snellere connectiviteit te realiseren, met een verbeterde signaalsterkte.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-11-02T11:30:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.