Eerste klantomgevingen van Dictu Cloud gaan live

Dictu rondt verhuizing datacenter officieel af

Overheidsdatacenter Noord in Groningen

Ict-dienstverlener binnen de Rijksoverheid Dictu vierde op 4 november 2015 feest. Twee mijlpalen werden gevierd: de succesvolle verhuizing van een datacenter van Haarlem naar Groningen en het opleveren van de eerste klantomgevingen van de Dictu Cloud. Op de uitnodiging voor deze heugelijkheid stond dan ook ‘Dictu Cloud en CDC vieren feest!’.

Dictu is één van de grotere ict-dienstverleners binnen de Rijksoverheid en maakt deel uit van het ministerie van Economische Zaken. De vestigingsplaatsen zijn Den Haag, Assen en Zwolle. Ongeveer twaalfhonderd medewerkers werken aan hoogbeschikbare en innovatieve (cloud)producten en diensten.

Op twee locaties - Den Haag en Assen - werd onder andere door de Dictu-directie stilgestaan bij de twee bereikte mijlpalen. In Assen feliciteerde Hans Houdijk, plaatsvervangend algemeen directeur Dictu, het team van Dictu-collega’s. Willem Zwalve, algemeen directeur Dictu, deed dat tegelijkertijd bij het ministerie van Economische Zaken in Den Haag.

Verhuizing datacenter CDC

De verhuizing van het datacenter Haarlem naar het Overheidsdatacenter (ODC) Noord in Groningen is een gevolg van het programma Consolidatie Datacenters (CDC) van het uitvoeringsprogramma Compacte Rijksdienst. Doel is om de 64 datacenters van het Rijk onder te brengen in vier datacenters. Het ODC Noord is er daar één van.

Jeroen Mollema, programmamanager CDC, stond met een kwinkslag stil bij de militaire operatie, want zo mag deze verhuizing wel worden genoemd. Met speciaal geprepareerde vrachtwagens, de inzet van een helikopter, achttien man beveiliging en een team van ruim honderd medewerkers, is de fysieke verhuizing in drie aaneengesloten dagen gerealiseerd. Kort daarvoor waren de bedrijfskritische applicaties al virtueel verhuisd.

Opleveren eerste klantomgevingen

En dan was daar nog die andere mijlpaal. Programmamanager Herbert Steeman meldde dat door de enorme inzet van collega’s bij het inrichten en bouwen van de Dictu Cloud Infrastructuur inmiddels ook de eerste successen zijn behaald: de oplevering van de eerste klantomgevingen en de IaaS-diensten (infrastructure as a service). De komende periode zullen meer klantomgevingen worden opgeleverd en vrijgegeven en zullen de migraties van de ‘klassieke’ omgeving naar de Dictu Cloud verder worden ingezet.

Met dank aan Computable-expert Willem Beelen, market sales director public sector & healthcare bij Atos Nederland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-11-05T11:58:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.