PK draait vanuit KPN Tier IV-datacenter

Zorgautomatiseerder biedt Ensemble-software InterSystems als PaaS

CU-Box van PK Automatisering

PK Automatisering uit Assen is klant geworden van het KPN Tier IV-datacenter op het terrein van de High Tech campus in Eindhoven. Van daaruit gaat PK integratiediensten aanbieden, waarmee verschillende applicatiesoftwareproducten voor zorginstellingen probleemloos data kunnen uitwisselen. Daarbij biedt PK de Ensemble-software van InterSystems, die het gebruikt als data-integratielaag, aan op basis van platform-as-a-service (PaaS).

PK Automatisering beheert vanuit eigen meldkamers en datacenters in Assen en Eindhoven de netwerkinfrastructuur voor de spoedeisende zorg in delen van Friesland, Groningen, Drenthe en Brabant. Het biedt daarbij het CU-Box-platform, een elektronische berichtenschakelaar met workflow-functionaliteit. Het platform bundelt de data uit verschillende elektronische systemen - telefooncentrale, medische dossiers, navigatie - en zorgt ervoor dat alle betrokkenen de voor hen relevante informatie ontvangen. Ingebouwd in de spoedauto is de box altijd mobiel bereikbaar.

De KPN-locatie in Eindhoven is het eerste zogeheten, door het internationale Uptime Institute gecertificeerde, Tier IV-datacenter in Nederland. KPN claim dat hier geen enkele storing leidt tot uitval van de apparatuur op de datazaal; een storing kan geen kettingreactie veroorzaken. Het datacenter functioneert bovendien CO2-neutraal.

PaaS

'Wij gaan vanuit het KPN-datacenter innovatieve diensten verlenen, waaronder het als eerste op basis van platform-as-a-service aanbieden van de Ensemble software van InterSystems', aldus Jack Paas, directeur van PK Automatisering. 'Daarmee ontzorgen we partijen tijdens de ontwikkelfase van complexe integratievoorzieningen met het tijdelijk gebruik van de functioneel rijke enterprise service bus annex database.'

Het Ensemble PaaS-platform biedt systeemontwikkelaars een bewezen raamwerk voor het sneller op de markt brengen van nieuwe diensten of producten. De koppelingen naar de belangrijke databronnen komen consistent tot stand, maar laten zich nog steeds snel aanpassen, zodat doublures zijn te reduceren. Binnen de gezondheidszorg maakt het platform snelle en slimme verbindingen mogelijk tussen apps, kritische data en apparatuur en kan daar dus levens redden, aldus PK.

Het bedrijf kan de Ensemble-service ook combineren met de levering van glasvezelcapaciteit. Daarmee is een fysieke integratie tot stand te brengen tussen diverse datastromen door het koppelen van faciliteiten in bijvoorbeeld het KPN-datacenter in Eindhoven met it-systemen, ondergebracht in andere centra.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-11-12T10:18:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.