Europese brancheorganisaties spannen samen

Europa samenwerking

Dutch Datacenter Association (DDA), de brancheorganisatie voor de Nederlandse datacentersector, sluit zich aan bij de Europese brancheorganisatie European Data Centre Association (EUDCA). De DDA verzorgt voor de EUDCA de communicatie met brancheorganisaties uit Duitsland, Frankrijk, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en zal nauw met de landen gaan samenwerken.

Ons land beschikt over goed ontwikkelde datacentorsector waarmee we in de top vijf komen van grote internationale datacenterlanden. De vier andere landen in deze top zijn: Frankrijk (Cesit), Duitsland (ECO), Ierland (Host in Ireland) en het Verenigd Koninkrijk (TechUK). De landen willen meer invloed op de datacenters binnen de Europese Unie hebben. Daarom gaan Cesit, ECO, Host in Ireland, TechUK en de DDA samenwerken. Ze gaan kennis delen over onder andere projecten en rapporten. De samenwerking tussen de vijf Europese brancheorganisaties moet uiteindelijk leiden tot een Europese vertegenwoordiging voor de datacentorsector.

De kick-off van de samenwerking vond 25 november plaats in Parijs. Tot nu toe zijn alleen het Nederlandse DDA en het Franse Cesit tot de EUDCA toegetreden, de verwachting is dat de andere landen ook snel aan zullen sluiten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-12-10T10:59:00.000Z Robin van Wees
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.