Managed hosting door True

Europese brancheorganisaties spannen samen

 

Europa samenwerking

Dutch Datacenter Association (DDA), de brancheorganisatie voor de Nederlandse datacentersector, sluit zich aan bij de Europese brancheorganisatie European Data Centre Association (EUDCA). De DDA verzorgt voor de EUDCA de communicatie met brancheorganisaties uit Duitsland, Frankrijk, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en zal nauw met de landen gaan samenwerken.

Ons land beschikt over goed ontwikkelde datacentorsector waarmee we in de top vijf komen van grote internationale datacenterlanden. De vier andere landen in deze top zijn: Frankrijk (Cesit), Duitsland (ECO), Ierland (Host in Ireland) en het Verenigd Koninkrijk (TechUK). De landen willen meer invloed op de datacenters binnen de Europese Unie hebben. Daarom gaan Cesit, ECO, Host in Ireland, TechUK en de DDA samenwerken. Ze gaan kennis delen over onder andere projecten en rapporten. De samenwerking tussen de vijf Europese brancheorganisaties moet uiteindelijk leiden tot een Europese vertegenwoordiging voor de datacentorsector.

De kick-off van de samenwerking vond 25 november plaats in Parijs. Tot nu toe zijn alleen het Nederlandse DDA en het Franse Cesit tot de EUDCA toegetreden, de verwachting is dat de andere landen ook snel aan zullen sluiten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5661189). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×