I3 groep bouwt dual datacenter voor Broekman

Ict-dienstverlener i3 groep uit Vianen bouwt een hybride dual datacenter infrastructuur voor het logistiek bedrijf Broekman Logistics. Het gaat om het ontwerp, de inrichting, implementatie en support van de datacentra. Deze worden gebouwd op basis van technologieën van meerdere leveranciers, waaronder Adva, HP en VMware. De twee datacentra in Rotterdam worden naar verwachting in april 2016 opgeleverd.

i3 groep gaat twee datacenters voor Broekman Logistics bouwen. Een komt te staan op het hoofdkantoor van het logistieke bedrijf. De ander wordt geplaatst in een ander Rotterdams datacenter. Deze ligt op een geografisch gescheiden locatie van het Broekman hoofdkantoor. De ict-dienstverlener bouwt een zogenaamde ‘active -active’-omgeving. Hierbij wordt de capaciteit van beide datacenters gebruikt. Dit moet een constante high available infrastructuur bieden.

De datacenters worden gebouwd op basis van technologieën van meerdere leveranciers. Het gaat om servers, netwerken, array’s en back-upoplossingen van HP, de Availability Suite van Veeam, firewalls van Fortinet, virtualisatieoplossing vSphere van VMware en Adva’s interconnects voor het verbinden van de datacenters via dark fiber. Naast de inrichting en implementatie van het datacenter levert i3 groep ondersteuning op gebied van migratie, nazorg en support.

Broekman Logistics is met het dubbele datacentrum in staat om de infrastructuur af te (blijven) stemmen op de groei van het bedrijf. Daarnaast kunnen ze alle ontwikkelingen flexibel opvangen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-12-10T11:52:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.