LeaseWeb opent derde datacenter in VS

Amerikaanse vlag

Hostingaanbieder LeaseWeb opent in Dallas zijn derde datacenter in de Verenigde Staten. Met dat datacenter in Texas zegt LeaseWeb in te springen op de groeiende vraag naar gespecialiseerde hostingdiensten van klanten in de VS. Er is voor Dallas gekozen omdat die plaats een centrale ligging heeft. De hostingpartij heeft al datacenters in Washington, D.C. En San José, Californië.

'LeaseWeb is de afgelopen zes maanden in de Verenigde Staten twee keer zo groot geworden. Ons nieuwe datacenter in Dallas helpt om deze groei verder te stimuleren', licht William Schrader, directeur van LeaseWeb USA toe.

Volgens Schrader biedt het nieuwe datacenter in Dallas klanten meer points of acces. 'Hierdoor kunnen zij risico’s beperken en hebben ze geen externe diensten voor disaster recovery meer nodig, terwijl de betrouwbaarheid en de redundantie omhoog gaan.'

Het hostingbedrijf kondigt naast het nieuwe datacenter in Dallas ook een uitbreiding van de samenwerking met datacenterdienstverlener Equinix aan. Beide hostingpartijen zullen via elkaars netwerken managed hosting-diensten en aanvullende diensten en producten aanbieden. Dat betekent bijvoorbeeld dat diensten voor op maat gemaakte infrastructuren (dedicated servers), serverhosting en co-locatiediensten van LeaseWeb via de online verkoopomgeving Equinix Market Place worden verkocht. 

Sydney en Tokio

LeaseWeb beschikt met het nieuwe datacenter in Dallas over tien datacenterlocaties verspreid over Europa, Azië en Noord-Amerika.

Eind december 2014 opende het bedijf nog een datacenter in Hong Kong. Eerder dat jaar werd in Singapore een rekencentrum geopend. LeaseWeb overweegt om op termijn ook datacenters te openen in Sydney en Tokio.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-12-16T10:48:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.