Computable organiseert datacenter seminar

Sprekers delen hun beste keuzes voor een digitale infrastructuur

Ict-vaktitel Computable organiseert op 19 mei 2016 een seminar over datacenters en de beste keuzes in digitale infrastructuren. Het seminar is gratis te bezoeken door cio’s, ict-managers en senior specialisten van de grotere publieke en zakelijke organisaties en dienstverleners die betrokken zijn bij het ict-inkooptraject. Tijdens het seminar dat in Utrecht plaatsvindt, spreken onder andere het VUmc, SurfSara en het Ministerie van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties. Stijn Grove, managing director van de Dutch Datacenter Association, treedt op als dagvoorzitter.

Het centrale thema van de dag is Data Driven Future. Mede door de digitale transformatie is data steeds belangrijker voor organisaties. Data om te koesteren en te beveiligen en data om inzicht te krijgen in de wensen of het gedrag van gebruikers. Voor elk datagebruik zijn er eisen en wensen en relevante en passende infrastructuuroplossingen. Om te bepalen welke mogelijkheden het best aansluiten op een organisatie organiseert Computable voor de tweede keer op rij een seminar over datacenters. 

Vorig jaar was de eerste en gelijk succesvolle editie van het Computable Seminar over hybride data-infrastructuren. Dit keer gaan verschillende sprekers in op hun juiste keuzes voor een digitale infrastructuur. Zo spreekt Dennis Kerssens, programma manager Ministerie van BZK, over het samenbrengen en verhuizen van 68 verschillende datacenters van de rijksoverheid naar vier nieuwe locaties. Axel Berg, manager data & cloud diensten SurfSara, spreekt over de verhuizing van de SurfSara nationale High Performance Computing (HPC) infrastructuur naar een nieuw gebouw in het Amsterdamse Science Park. Met de bouw van dit datacenter is er rekening gehouden met verschillende duurzame keuzes. 

Inspraak tijdens de sessies

Tijdens het Computable Seminar krijgt het publiek de mogelijkheid om te participeren in de presentaties. Het is namelijk voor iedereen mogelijk om een bijdrage te leveren tijdens presentaties, zodat het gebruikelijke eenrichtingsverkeer verandert in een levendige dialoog. Op die manier kan er meer begrip worden gecreëerd bij dat wat er wordt gezegd.

Het publiek kan realtime en anoniem reageren op onder andere open vragen, meerkeuzevragen en stellingen. Per mobiele telefoon (via een website) worden de reacties ingestuurd. Computable hoofdredacteur Sander Hulsman is als ‘Sidekick’ gedurende alle presentaties aanwezig en vertegenwoordigt live ‘de stem van het publiek’. De resultaten zijn direct zichtbaar op het scherm. Zo wordt iedere aanwezige tijdens de dag actief betrokken en wordt gemakkelijk de dialoog met het publiek aangegaan. Na afloop van het seminar krijgt iedere bezoeker de resultaten digitaal toegestuurd.

Gratis naar het seminar

Via dit formulier kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor deelname aan het seminar. Na controle van de gegevens ontvangt de persoon binnen maximaal drie werkdagen een ticket als gratis toegangsbewijs. Een ticket aanvragen is mogelijk tot en met 18 mei 2016.

Personen die niet vallen onder de doelgroep van cio’s, ict-managers en senior specialisten van de grotere publieke en zakelijke organisaties en dienstverleners die betrokken zijn bij het ict-inkooptraject, kunnen ook bij het seminar aanwezig zijn. Via www.computableseminars.nl kunnen ook tickets worden gekocht.

Onderwerpen en sprekers

Vandaag de dag worden bedrijven geconfronteerd met grotere verandering in hun it-omgeving dan ooit tevoren. Naast onzekerheid biedt dit ook kansen. De keuzes die gemaakt worden met betrekking tot de it-infrastructuur worden gebaseerd op zakelijke doelstellingen en kostenoptimalisatie.

Wat de juiste keuze is voor een digitale infrastructuur is voor iedereen anders, daarom wil Computable de mogelijkheden in een datacenter in kaart brengen en beeld scheppen voor de afwegingen die gemaakt moeten worden. Bezoekers van dit seminar krijgen antwoorden op vragen en onderwerpen zoals:

  • Welke onderdelen moet ik wel/niet outsourcen?
  • Verhuis ik mijn it naar een datacenter?
  • Neem ik extra mensen in dienst of gebruik ik hosting partners?
  • Waar gaat de markt naartoe?
  • Hoe houd ik mijn ict-platform/infrastructuur stabiel in een hybride model?
  • Hoe behoud ik maximale regie op hybride model?
  • Hoe ga ik om met data?
  • Het belang van een goed netwerk (bijvoorbeeld fiber)
  • Welke overwegingen zijn er voor mijn datacenter sla’s
  • Wet & regelgeving/escrow-regelingen.

Subthema’s:

Veiligheid/security, connectivity, public cloud/public datacenter, bandbreedte, cloudproviders+ datacenters vervangen, groen/MVO, juridisch

Sprekers:

Stijn Grove
Managing director Dutch Datacenter Association

Dennis Kerssens
Programma manager Ministerie van BZK

Axel Berg
Manager Data & Cloud diensten SURFsara

VUmc
Spreker wordt nader bekend gemaakt

Ed Staal
Directeur Unica Schutte ICT

Don Eijndhoven
Expert op het gebied van cyber security

Schneider Electric
Spreker wordt nader bekend gemaakt

Sander Hulsman
Hoofdredacteur Computable

Meer informatie op www.computableseminars.nl.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-04-28T11:20:00.000Z Annemiek Sprado
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.