VUmc presenteert datacenter op Computable Seminar

Het Vrije Universiteit medisch centrum (VUmc) en het Academisch Medisch Centrum (AMC) kozen gezamenlijk voor Epic als leverancier van een nieuw elektronisch patiëntendossier (epd). Voor het nieuwe epd ontwikkelden de ziekenhuizen een nieuw datacenter die gezamenlijk wordt gebruikt. De keuze en implementatie van deze nieuwe infrastructuur wordt gepresenteerd tijdens het Computable Seminar over datacenters op donderdag 19 mei 2016.

Computable organiseert op donderdag 19 mei 2016 een seminar over datacenters en de juiste keuzes voor een digitale infrastructuur. Ineke Molenaars, director of IT/cio VU medisch centrum, presenteert namens het VUmc tijdens dit seminar over hun datacenter keuze. Hoewel beide academische ziekenhuizen intern over een goed datacenter beschikten, is er uit praktisch oogpunt voor het gezamenlijk beheerde epd-systeem een derde datacenteromgeving in gebruik genomen.

Naast Molenaars spreken onder andere Axel Berg, chief technology officer bij Surfsara en Dennis Kerssens, Program Manager bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Berg vertelt over de bouw van een duurzaam nationaal HPC datacenter dat momenteel in een unieke publiek-private samenwerking wordt gerealiseerd op het Science Park in Amsterdam. Kerssens presenteert het ‘Programma Consolidatie Datacenters’ waarmee de Rijksoverheid 66 datacenters heeft gemigreerd naar vier overheidsdatacenters. Deze nieuwe infrastructuur vormt de ruggengraat voor het applicatielandschap van het rijk.

Sprekers

Stijn Grove, managing director Dutch Datacenter, opent en begeleidt het seminar als dagvoorzitter. Ineke Molenaars spreekt namens het VUmc. Niels Velthuizen, business manager Healthcare, Education & Public Schneider Electric, spreekt over it-trends en de daadwerkelijke business realiteit.  Axel Berg, cto Surfsara, spreekt over de bouw van een nieuw en duurzaam datacenter, Ed Staal, directeur Unica Schutte ICT, presenteert de voordelen van een hybride datacenter, Dennis Kerssens, program manager Ministerie BZK, bespreekt de transitie van 66 datacenters naar vier Rijksdatacenters  en Don Eijndhoven, principal cybersecurity architect bij Argent Consulting sluit de dag af met een presentatie over cybersecurity in een datagedreven toekomst. Kijk voor alle informatie en samenvatting van de sessies op ComputableSeminars.nl.

Publiek

Bezoekers van het Computable Seminar spelen een grote rol tijdens de dag, dankzij een online tool waarmee interactie wordt gecreëerd tijdens de presentaties. Het publiek kan realtime en anoniem reageren op onder andere open vragen, meerkeuze vragen en stellingen. Per smartphone worden de reacties ingestuurd. Computable hoofdredacteur Sander Hulsman zal als sidekick gedurende alle presentaties ‘de stem van het publiek’ zijn, zodat alle vragen beantwoord worden en iedere aanwezige tijdens de dag actief betrokken wordt. Op deze manier kunnen aanwezigen zich volledig informeren en inspireren. Na afloop worden alle uitkomsten van de dag per whitepaper gedeeld met bezoekers van het seminar. 

Wilt u het Computable Seminar 'Data Driven Future' bijwonen? Kijk voor het aanvragen van tickets op ComputableSeminars.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-11T11:27:00.000Z Annemiek Sprado
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.