Oxilion levert anti-DDoS via datacenter Interxion

Dit artikel delen:
Interxion

De Twenste hoster Oxilion breidt zijn productielocaties in Enschede en Hengelo uit naar Amsterdam. Het bedrijf gaat vanuit een datacenter van Interxion in Amsterdam onder meer anti DdoS-diensten aanbieden door aan te sluiten op NaWas: de Nationale Anti-DDoS Wasstraat. Dat gebeurt in het AMS7 (IX7) datacenter van Interxion dat onderdeel wordt van de redundante netwerkring van Oxilion.

Oxilion meldt dat door de geografische spreiding een multidatacenteromgeving tussen Hengelo/Enschede en Amsterdam kan worden ingericht. Ook wordt er een nog te lanceren shared hostingplatform in IX7 ondergebracht en brengt het bedrijf vps-servers onder in Amsterdam.

De leverancier licht toe: 'Door de toevoeging van IX7 kunnen we ons aansluiten bij NaWas: de Nationale Anti-DDoS Wasstraat. Met directe koppelingen op onder andere AMS-IX is het mogelijk om DDoS-verkeer te laten filteren, waardoor het effect van een aanval minimaal is.'

NaWas is een centraal opgestelde bundeling van anti-DDoS-apparatuur van bekende merken die het netwerkverkeer kan filteren als een bedrijf slachtoffer wordt van een DDoS-aanval. De 'wasstraat' is een initiatief van de NBIP in samenwerking met DHPA, AMS-IX en NL-IX. Oxilion neemt de anti-DDoS-dienst binnenkort op in zijn portfolio. Diensten die daarnaast vanuit Amsterdam IX7 worden geleverd zijn vCloud, colocatie en binnenkort komen daar ook een shared hostingplatform en vps-servers bij. 

 

Ohra

Het in 2000 opgerichte Oxilion is gevestigd in Enschede en profileert zich als onafhankelijk specialist in managed hostingdiensten. Bij het bedrijf werken twintig medewerkers voor ruim 8500 klanten. Dat zijn onder meer verzekeraar Ohra Instituut Fysieke Veiligheid Nederland, Alzheimer Nederland, ingenieursbureau Tauw en verschillende reclamebureaus en webontwikkelaars. Het bedrijf beheert naar eigen zeggen ruim vijftienhonderd virtuele servers en dertigduizend domeinnamen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-23T10:27:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.