Equinix steekt 96 miljoen in nieuw datacenter

Naast het

Datacenterdienstverlener Equinix investeert bijna honderd miljoen euro in de bouw van een nieuw datacenter bij het Amsterdamse Science Park. Daarmee breidt de datacenterdienstverlener zijn capaciteit uit. Het investeert 96 miljoen euro in de eerste ontwikkelingsfase van het AM4-datacenter met 1550 racks.

Na afronding van de vier uitbreidingsfases zal de locatie een totale investering van 160 miljoen euro vertegenwoordigen. De locatie herbergt dan 4200 kabinetten op acht verdiepingen met een totaal oppervlak van 11.500 vierkante meter.

Het gebouw en de eerste fase zijn naar verwachting in het tweede kwartaal van 2017 klaar en operationeel. Uiteindelijk verreist naast het bestaande AM3-datacenter een zeventig meter hoog datacenter. Vanuit dat AM4-datacenter worden onder meer Amazon Web Services aangeboden. Equinix biedt daarnaast diensten voor onder meer het Google Cloud Platform, Microsoft Azure, Microsoft Office 365, Oracle, en IBM Softlayer.

Na de recente acquisitie van Telecity Group, beheert Equinix zeven Amsterdamse datacenters. 'Amsterdam is al lang een belangrijke digitale gateway, aangezien bedrijven binnen 50 milliseconden 80 procent van Europa kunnen bereiken. Dit maakt het een ideale markt voor bedrijven om hun ict-infrastructuur neer te zetten om hun prestaties te optimaliseren', licht Equinix toe.

Hybride cloud

Het bedrijf is al beheerder van twee belangrijke campussen met datacenters in Amsterdam en zal naar eigen zeggen meer capaciteit toevoegen om te voldoen aan de groeiende behoefte naar hybride cloud, interconnectie en connectiviteit naar bedrijfsecosystemen in een aantal verticale markten en internetknooppunten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-07-14T14:59:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.