Previder gebruikt zonne-energie voor datacenter

De Nederlandse leverancier van datacenter-, cloud- en connectiviteitsdiensten Previder, gaat zijn datacenter voeden met een eigen zonnepark. Daarvoor is een dakoppervlak van 5300 vierkante meter voorzien van zonnepanelen.

De panelen zijn geïnstalleerd op het dak van het gebouw direct naast datacenter 'Previder PDC2' aan de Barnsteenstraat in Hengelo. Ze leveren stroom voor het datacenter, wat resulteert in een kostenbesparing.

´In 2020 zal de dataconsumptie in de wereld exponentieel zijn toegenomen door de ontwikkelingen in de telecomindustrie, de hogere beschikbare bandbreedtes en de verbeterde kwaliteit van devices´, aldus Eric Vredeveldt, directeur datacenters bij Previder. ´Het is belangrijk dat er desondanks niet exponentieel meer energie verbruikt gaat worden. Om ervoor te zorgen dat stroom zo efficiënt mogelijk gebruikt wordt, moeten datacenterleveranciers als Previder zwaar inzetten op duurzaamheid. Energie moet slim worden gebruikt, bijvoorbeeld door restwarmte te gebruiken voor de verwarming van gebouwen, wat we momenteel doen bij ons datacenter genaamd Previder PDC1 gelegen aan de Hengelose Expolaan. Stroom moet echter ook duurzaam worden opgewekt en het gebruik van zonnepanelen is een uitvloeisel van die wens. Op termijn willen we enkel nog van dit soort energiebronnen gebruik maken.´

Previder is een Nederlandse leverancier van high-end datacenter- en clouddiensten. Het bedrijf levert zowel cloud-hosting, co-locatie als connectiviteitsdiensten. Klanten zijn onder andere Ordina, Reggefiber en Vitens. De organisatie is opgericht in 2010, het hoofdkantoor is gevestigd in Hengelo.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-10-14T10:52:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.