Colt voert systeembrede netwerkupgrade uit

Datacenter Colt

Datacenter Colt

Datacenter- en netwerkdienstverlener Colt zegt een belangrijke systeembrede netwerkupgrade uit te gaan voeren. Ondernemingen, carriers en internetbedrijven die klant bij Colt zijn, kunnen daarmee beschikken over toekomstbestendige connectiviteit met bandbreedteniveaus tot 100 Gbps.

Colt biedt in Europa en Azië een glasvezelnetwerk aan en exploiteert wereldwijd zo’n 680 datacenters. Het Britse bedrijf zegt zich te concentreren op de ontwikkeling van bedrijfskritische connectiviteitsoplossingen. Hiertoe ontwikkelt en versterkt Colt een multi-terabit optische backbone en geavanceerd pakketnetwerk dat is geoptimaliseerd voor 100 Gbps-connectiviteit.

Met de netwerkupgrade wil Colt voorzien in de groeiende connectiviteitsbehoefte van digitale ondernemingen. Volgens het bedrijf steekt de concurrentie juist geld in draadloze en content-netwerken voor de consumentenmarkt. Colt wijst er op dat de applicaties en infrastructuur die ondersteuning bieden voor moderne ondernemingen steeds vaker in de cloud en het datacenter ondergebracht. ‘Hierdoor blijft de vraag naar betrouwbare, schaalbare en hoogwaardige zakelijke connectiviteit groeien', stelt het bedrijf.

‘De netwerkinvesteringen van Colt moeten resulteren in een schaalbaar en flexibel platform dat voor klanten kan voldoen aan de uiteenlopende connectiviteitseisen van applicaties. Het platform zal ons aanbod van onder meer software defined networking-producten en Ethernet-diensten kracht bijzetten. Dit zal klanten toegevoegde waarde bieden tijdens hun overstap naar deze flexibele, cloud-gerichte wereld”, aldus Rajiv Datta, chief technology officer van Colt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-11-08T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.