TIE Kinetix: PlusServer troggelt klanten af

Logistiek automatiseerder TIE Kinetix verwacht nog eind dit jaar voor de Duitse rechtbank in München te staan om zijn zaak tegen de hostingpartij PlusServer te bepleiten. Volgens TIE heeft dit bedrijf uit Keulen achter zijn rug om hostingklanten benaderd en overgenomen. De automatiseerder eist een schadevergoeding. PlusServer ontkent overigens alle beschuldigingen.

Beide bedrijven hebben in 2015 met elkaar gepraat over de overname van een aantal hostingklanten in Duitsland en Nederland. Er zou een geheimhoudingsverklaring zijn getekend. Voor de logistiek automatiseerder behoren de hostingactiviteiten, die mee zijn gekomen via een eerdere overname in Duitsland van Tomorrow Focus Technologies, niet tot de kern van het bedrijf. TIE Kinetex zocht vervolgens partners die deze activiteiten konden uitvoeren of zelfs overnemen.

Volgens TIE zijn de gesprekken met PlusServer op niets uitgelopen, maar merkte het bedrijf naderhand dat het hostingbedrijf de geheimhoudingsovereenkomst had verbroken. PlusServer zou zonder medeweten van TIE informatie uit die gesprekken hebben gebruikt om klanten te benaderen en af te troggelen. Dat is in aantal gevallen gelukt; naast contractbreuk heeft TIE hierdoor omzet zien weglekken en eist het bedrijf nu een schadeloosstelling, stelt een woordvoerder.

Naar verwachting start de rechtszaak in München nog eind dit jaar, gevolgd door een rechtsgang in Nederland in 2017. De woordvoerder denkt dat het nog een aantal jaren zal duren eer de juridische procedures zijn afgerond.

Een zegsman van PlusServer, onderdeel van Host Europe Group, zegt niet in detail te willen reageren op deze ‘valse beschuldigingen’, ook omdat de zaak nu onder de rechter is. Hij wil wel kwijt dat zijn bedrijf de aanklachten van TIE ongegrond vindt en er alle vertrouwen in heeft de beschuldigingen te kunnen weerleggen in de rechtbank.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Als jouw klanten naar een ander gaan om wat voor redden dan ook, dan moet je niet meteen naar de andere partij gaan wijzen. Beter zou het zijn om te kijken waarom je klanten kiezen voor een andere partij.
Hostingpartijen, die zijn er echt als 13 in een dozijn zo niet 14. Je moet als hostingpartij echt iets extra’s bieden ten opzichte van je concurrenten.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-22T11:17:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.