Data Facilities start knooppunt DF-IX in Randstad

servers datacenter

Data Facilities heeft een internet exchange in de Randstad ingericht. Bedrijven die zich aansluiten, kunnen er kosteloos gebruik van maken. Doel van deze Data Facilities Internet Exchange (DF-IX) is het regionaal internetverkeer stimuleren en het lokale bedrijfsleven versterken. Data Facilities is eigenaar van twee colocatie-datacenters in Spijkenisse en Den Haag.

Een internet exchange is een platform waarop leden internetverkeer met elkaar kunnen uitwisselen - ook wel ‘peering’ genoemd. Omdat via zo'n knooppunt netwerken continu met elkaar in contact staan, profiteren de aangesloten partijen van een goedkopere, snellere én meer robuuste internetverbinding.

Volgens Savvas Bout, algemeen directeur van Data Facilities, is het hoog tijd voor een internet exchange in met name de regio Den Haag. 'Hoewel de mogelijkheden op ict-gebied de afgelopen jaren een vlucht hebben genomen, is er in de uitwisseling van regionaal internetverkeer nog veel te winnen. Den Haag en Rotterdam zijn belangrijke spelers in de ict-sector. Helaas zoeken veel partijen nog hun toevlucht tot grotere datacenters en IX-punten in Amsterdam, met onnodig hoge kosten als gevolg.'

De Data Facilities Internet Exchange (afgekort tot DF-IX) brengt daar wat hem betreft verandering in. DF-IX is opgericht als non-profit organisatie. Leden krijgen gratis toegang tot diverse regionale datacenters in de Randstad, die in verbinding staan met verschillende wereldwijde Tier I-aanbieders. DF-IX-leden worden verbonden met 1Gb-poorten van Colocenter (Zoetermeer) en 1/10 Gb-poorten van de colocatie datacenters van Data Facilities in Spijkenisse en Den Haag. Die bieden aansluitingen op vele soorten internetproviders en -carriers, waaronder Ziggo, KPN, Cogent en Level 3.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-24T08:26:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.