Expansion brengt data onder bij Previder

cloud computing

Expansion verhuist zijn data naar de datacenters van Previder. De Rotterdamse document management systeem (dms)-leverancier beschikt over digitale archieven, bestaande uit een miljard digitale documenten. Deze worden dagelijks door zo’n vier miljoen gebruikers bekeken.

Het Rotterdamse Expansion wilde zijn digitale archieven verhuizen naar een extern datacenter. Het zocht specifiek een ‘greenfield’ datacenter, vertelt Wim Vis, commercieel directeur bij Expansion. ‘Het datacenter moet worden beheerd door een partij die de best mogelijk garanties kan geven op het gebied van veiligheid, connectiviteit en leveringssnelheid. Bovendien moet dit datacenter in Nederland gevestigd zijn, zodat we onze klanten kunnen garanderen dat er Nederlandse wetgeving op van toepassing is. Previder voldoet aan die eisen.’

Expansion en Previder

Expansion is opgericht in 1988. Het bedrijf uit Rotterdam levert de documentbeheerapplicatie Xtendis. Deze is gericht op het opslaan en ontsluiten van digitale documenten in bijvoorbeeld personeel- of klantdossiers. Het bedrijf beheert digitale archieven voor klanten als PostNL, Mediq, Wolters Kluwer, Ahold, Heineken en de NOS. Sinds een aantal jaren is Xtendis ook beschikbaar als clouddienst. Die draait nu vanuit de datacenters van Previder.

Previder is levert datacenter- en clouddiensten aan it-dienstverleners, softwarebouwers en eindgebruikers. Ze maken gebruik van een twin-datacenter concept. Dat zorgt naar eigen zegen voor een stabiele, hoogwaardige en schaalbare infrastructuur. Het bedrijf is vanaf begin 2017 een samenvoeging van de ondernemingen Previder en Lesscher IT (onderdeel van de Odin Groep) vallen. Klanten zijn onder andere Ordina, Reggefiber en Vitens. Het hoofdkantoor is gevestigd in Hengelo.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-01T11:04:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.