Unica bouwt datacenter op ICT-campus Veenendaal

Een nieuwe stap voor de ICT-campus in Veenendaal. Om de regio een boost te geven, komt er een datacenter. Eigenaar is DC Valley. Datacenterspecialist Unica Fastcom, een onderdeel van installatiebedrijf Unica uit Hoevelaken, is verantwoordelijk voor de bouw.

Het datacenter moet een state-of-the-art-datacenter worden op de grens tussen Ede en Veenendaal, dat bovendien op duurzame wijze de omliggende bedrijven verwarmt. De precieze locatie wordt BTA12; het bedrijventerrein tussen Ede en Veenendaal. De concrete plannen worden volgende week gepresenteerd. 

Kanttekeningen

De aankondiging van het datacenter komt enkele weken na het nieuws dat de lokale rekenkamer de ambities van de ICT-campus Veenendaal onrealistisch noemde. ‘De leiding wat betreft de ontwikkeling van de campus ligt hiervoor bij de gemeente. Ze moet de verschillende (markt)partijen bij elkaar brengen en knopen door hakken wat betreft de richting die de campus op moet gaan’, stelden de onderzoekers destijds.

Woordvoerder Reinke Oorbeek benadrukt dat de komst van het datacenter in nauw overleg met de gemeente tot stand komt. Ook geeft hij commentaar op het in februari 2017 gepubliceerde onderzoek. ‘De onderzoekers hebben enkel de periode tot eind 2015, begin 2016 meegenomen. Dit terwijl de campus juist in 2016 een boost heeft gekregen. Het is op zachts gezegd een bijzondere gang van zaken dat zo’n rapport dan pas in 2017 naar buiten komt.’

Keur

Veenendaal huisvest nu al een keur aan it-bedrijven, waaronder Info Support, Cegeka, Minox Software, HSO, Iton en Detron. Ook Unit 4 zat er een aantal jaren met een kantoor, maar dit softwarebedrijf hevelde dit vorig jaar over naar de vestiging in Utrecht.
De gemeente roept al langer dat in het kader van het economisch beleid er voor de stad een rol is weggelegd als ict-centrum in de regio FoodValley, een samenwerkingsverband van acht gemeenten (Barneveld, Ede, Nijkerk, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Veenendaal en Wageningen). Daarbij wil zij ict-bedrijven ondersteunen en een wervende rol spelen om meer bedrijven aan te trekken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-17T10:13:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.