TDCG is de veertiende POP voor AMS-IX

Dit artikel delen:

Datacenterruimte TDCG

The Datacenter Group (TDCG) is een nieuwe pop (point of presence) voor het Amsterdamse internetknooppunt AMS-IX geworden. Beide partijen tekenden hiervoor een meerjarencontract. Met de veertiende pop verbreedt AMS-IX opnieuw het aanbod voor klanten die zoeken naar datacenters met AMS-IX-connectiviteit.

Job Witteman, algemeen directeur AMS-IX, licht het partnership toe: 'We zien dat de Nederlandse digitale infrastructuur blijft groeien. De Nederlandse datacentermarkt is zelfs de sterkst groeiende markt in Europa. Als neutrale speler willen wij onze aanwezigheid verspreiden over meerdere datacenters.' Eind maart kondigde AMS-IX nog zijn dertiende pop aan: de Amsterdam Data Tower van Digital Realty in Science Park.

Siemon van den Berg, algemeen directeur van TDCG, noemt het een goede ontwikkeling dat er AMS-IX-locaties blijven bestaan in datacenters met Nederlandse eigenaren. 'De vraag naar datacentercapaciteit en daarmee naar betrouwbare en hoogwaardige connectiviteit blijft de komende jaren toenemen. De aansluiting van AMS-IX geeft onze dienstverlening een nieuw elan. Zowel onze nationale als internationale klanten krijgen nu toegang tot de wereldwijde en uitmuntende peering-infrastructuur van AMS-IX.'

Neutraal

The Datacenter Group is een carrier en isp-neutraal twin-datacenter, gevestigd in Amsterdam (2007) en Delft (2012). Het bedrijf zal ook de klanten in het datacenter in Delft de mogelijkheid bieden om gebruik te maken van de AMS-IX-pop die zich in Amsterdam bevindt.

AMS-IX (Amsterdam Internet Exchange) is begin jaren negentig opgericht als non-profit, neutraal en onafhankelijk internetknooppunt in Amsterdam. Ondertussen verwerkt AMS-IX op piekmomenten meer dan 5 Terabits per seconde aan internetverkeer en sluiten op dit platform meer dan 800 ip-netwerken aan, waarmee het een van de grootste internet exchanges ter wereld is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-12T09:39:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.