LeaseWeb groeit in 20 jaar van 1 naar 80.000 servers

De van oorsprong Haarlemse hoster LeaseWeb viert vandaag zijn twintigjarige bestaan. In die periode groeide het bedrijf, ontstaan in een studentenkamer, uit tot een wereldwijd hostingbedrijf. Het telt nu zeventien datacenters in Europa, Azië en de VS.

Mede-oprichter en ceo Con Zwinkels blikt in een speciaal voor het jubileum geschreven reflectie terug op twintig jaar LeaseWeb. Daarin beschrijft hij hoe het bedrijf uitgroeide van één verhuurde server in Nederland naar 80.000 servers wereldwijd.

Zwinkels, die het bedrijf in 1997 oprichtte met zijn studievriend Laurens Rosenthal, vertelt dat het bedrijf aanvankelijk startte als ontwikkelaar van bedrijfswebsites. Daarop werd besloten om ook de servers achter die websites te gaan hosten.

'Van internet zoals we dat vandaag de dag kennen, was toen nog geen sprake', duidt Zwinkels.

Hij omschrijft die begindagen als een tijd van dial-in-modems waarin nog vrijwel niemand de potentie van internet inziet. Zwinkels en Rosenthal die bij het ontluiken van LeasWeb ook als verkeersvlieger voor KLM en Martinair werken, besluiten om zich volledig op hun bedrijf te gaan richten. 'Ik herinner me nog dat ik tegen vrienden zei dat het geweldig zou zijn als we tien volledige serverracks zouden hebben. Nu twintig jaar staan er zeventien datacenters verspreid over de wereld', aldus Zwinkels.

Over LeaseWeb

Hij benadrukt dat het bedrijf stap voor stap is gegroeid tot waar het nu is. Als belangrijke mijlpalen noemt hij het aannemen van de eerste medewerkers, de opening van de eerste kantoren in datacenters, het ontwikkelen van een eigen wereldwijd netwerk en de bouw van een groot datacenter in Haarlem. Ook de uitbreiding naar de VS, Duitsland en Singapore en een aantal grote overnames komen voorbij.

LeaseWeb bedient ongeveer 17.500 klanten wereldwijd, variërend van kleine bedrijven tot multinationals. Het dienstenaanbod van LeaseWeb omvat publieke- en private-clouddiensten, hybride hosting, co-locatie, dedicated servers, content delivery network en cybersecuritydiensten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-05-12T15:48:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.