Datacenters openen deuren op Nationale Datacenter Dag

Previder is één van de deelnemers van de Nationale Datacenter Dag

Ict’ers en andere geïnteresseerden kunnen op dinsdag 13 juni 2017 verschillende datacenters in ons land bezoeken. Dan vindt namelijk de derde editie van de Nationale Datacenter Dag plaats. Datacenters door heel het land die aangesloten zijn bij de Dutch Datacenter Association (DDA) zijn dan open voor publiek.

Bij aanvang van de dag presenteert de DDA ook haar ‘State of The Dutch Data Centers 2017’-rapport dat een kwantitatief overzicht geeft van de Nederlandse datacentermarkt. 

Na de uitreiking gaat de open dag van start, waaraan dit jaar veertien datacenters meedoen. Een overzicht van de deelnemende datacenters met bijbehorende aanmeldingslink is te vinden op de website van de DDA. Voorafgaand aan de rondleiding worden de belangrijkste conclusies van het onderzoek belicht in een presentatie.

In 2015 vond de eerste Nationale Datacenter Dag plaats. Destijds werd bij Interconnect de eerste editie van het rapport ‘State of The Dutch Data Centers’ uitgereikt aan de Commissaris van de Koning in Brabant.

Dutch Datacenter Association

De Dutch Datacenter Association (DDA) is de brancheorganisatie van datacenters in Nederland. De organisatie is opgericht in 2015 en verwoordt naar eigen zeggen de standpunten van de industrie met betrekking tot regelgeving en beleidskwesties. DDA werkt samen met de Nederlandse overheid, andere marktpartijen en belangenorganisaties. Directeur Stijn Grove werkte eerder voor Colt, Evoswitch en Verizon. Naast zijn werkzaamheden voor de brancheorganisatie heeft hij een bedrijf voor werving en selectie van cloudprofessionals en levert hij advies over datacenters.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Voor de mensen die niet de kans hebben gehad een van de datacenter tours te boeken, op Youtube staat een hele berg virtuele datacenter tours.
https://www.youtube.com/results?search_query=nexcenter+germany
Deze geven ook wel een hoop duidelijkheid over wat een datacenter is en wat de achtergronden zijn.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-05-31T08:45:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.