Dataplace neemt Data Center Arnhem over

Eurofiber-onderdeel breidt regionale aanwezigheid uit

Koelingsapparatuur in Data Center Arnhem.

Dataplace, onderdeel van Eurofiber Group, heeft overeenstemming bereikt met de aandeelhouders van Data Center Arnhem (DCA) over een overname. Met de overname voegt Dataplace een derde datacenterlocatie toe aan haar positie in de regionale datacentermarkt. Het bedrijf heeft al datacenters in Alblasserdam en Groenekan vlak bij Utrecht.

Met de overname speelt Dataplace verder in op de groeiende behoefte aan hoogwaardige regionale datacentercapaciteit. Het bedrijf zegt de komende jaren significant te investeren in de locatie in Arnhem, om de hoogwaardige digitale infrastructuur verder te verbeteren.   

Eigenaar en medeoprichter van Datacenter Arnhem, Eric van Scherpenzeel, blijft actief binnen Dataplace en behoudt de verantwoordelijkheid voor de locatie in Arnhem. Van Scherpenzeel stapte in 2010 in een commercieel avontuur door samen met twee private investeerders het tweeling-datacentrum van AkzoNobel in Arnhem over te nemen en te moderniseren tot Data Center Arnhem (DCA). Extra bijzonder is dat de twee locaties zijn gekoppeld met een eigen glasvezelring, elk draaiend met een eigen energievoorziening. (Lees ook Pareltjes: Data Center Arnhem.)

Datacenter Arnhem is SOC 2-gecertificeerd. Het bedrijf bedient zowel de Nederlandse als Duitse markt. Gezien de afstand van circa zestig kilometer tussen Datacenter Arnhem en Dataplace Utrecht vormt Datacenter Arnhem een aanvulling op de bestaande datacenteractiviteiten van Dataplace. 

Vervolgstap

Glasvezelaanbieder Eurofiber nam datacenterdienstverlener Dataplace uit Alblasserdam vorig jaar augustus over, als versterking van en aanvulling op de datacenter in Groenekan. Eurofiber wordt gesteund door investeerder Antin Infrastructure Partners.

Alex Goldblum, algemeen directeur van de Eurofiber Group, ziet de overname van Datacenter Arnhem als een logische vervolgstap op de overname van Dataplace Rotterdam in 2016.

Met het toevoegen van een derde locatie in Arnhem vergroot Eurofiber Group de beschikbaarheid van haar colocatie-diensten in Oost-Nederland. Hiermee speelt het in op een verdere toename van de vraag naar open digitale infrastructuur vanuit bedrijven, overheden en it-dienstverleners voor outsourcing, hybride cloudoplossingen en smart cities.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-08T17:34:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.