Managed hosting door True

ABB vernieuwt Meppel-datacenter Serverius

SDC2-datacenter van Serverius in Meppel

De Nederlandse datacenteraanbieder Serverius selecteert de Zwitserse ict-dienstverner ABB, met een Nederlands hoofdkantoor in Rotterdam, voor de modernisering van zijn datacenter in Meppel. Dit moet leiden tot een hogere efficiëntie, betrouwbaarheid en kwaliteit.

Serverius heeft twee datacenters in Nederland, gevestigd in Meppel (SDC2) en Dronte (SDC1). Het bedrijf zegt de afgelopen jaren te zijn gegroeid. Om deze groei in de toekomst te blijven waarborgen en te kunnen voldoen aan de eisen, wilde het zijn datacenter in Meppel vernieuwen.

Het ABB Benelux datacenterteam heeft het TriLine schakelsysteem, het busbarsysteem Smissline TP en een circuit monitoring systeem (cms) geïmplementeerd. Het TriLine schakelsysteem wordt gecombineerd met redundant uitgevoerde DPA 500 ups-systemen. Dit moet de beschikbaarheid van de stroomvoorziening optimaliseren.

Het gekozen busbarsysteem (Smissline TP) stelt Serverius in staat om modules en componenten onder spanning te plaatsen en te verwijderen, zonder persoonlijke beschermingsmiddelen ter beveiliging tegen elektrisch gevaar. ABB zegt dat de steekbare modulen montagetijd besparen en dat de verticale installatie in de besturingskast ruimtebesparing oplevert.

Tot slot is een circuit monitoring systeem (cms) geïmplementeerd voor vermogensmonitoring en -analyse en optimalisatie van de energie-efficiëntie.

ABB

Het Zwitserse ABB levert elektrotechnische producten, robotica, aandrijvingen, industriële automatisering en energiedistributie. Het richt zich op de energiesector, de industrie en transport en infrastructuur. Het bedrijf is actief in ruim honderd landen en heeft ongeveer 136.000 medewerkers in dienst. Het Nederlandse hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam. Daarnaast beschikt het over vestigingen in Barendrecht, Dalfsen, Ede, Eindhoven, Etten-Leur, Groningen, Rijswijk en Waalhaven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.