Nuon levert windenergie voor datacenter Microsoft

Energie afkomstig van windmolenpark Wieringermeer

De Wieringenmeerpolder, waar Nuon een nieuw windmolenpark gaat bouwen voor Microsoft.

Energieleverancier Nuon heeft een overeenkomst met Microsoft getekend voor het leveren van windenergie. Met deze tienjarige overeenkomst ontvangt de softwaregigant 100 procent van de energieproductie van het nieuwe windmolenpark dat in de Wieringermeerpolder zal worden gebouwd. De bouw begint in 2018 en de windmolens gaan vanaf 2019 elektriciteit produceren.

‘We willen graag hernieuwbare energie afnemen voor ons datacenter in Middenmeer’, aldus Ernst-Jan Stigter, algemeen directeur van Microsoft Nederland. ‘Deze investering helpt bij het creëren van een virtuele cyclus waarmee de partners van Microsoft Cloud hun impact op het milieu verminderen.’

Groene it

‘Nederland is een aantrekkelijke vestigingsplaats voor grote technologiebedrijven zoals Microsoft, omdat de energievoorziening betrouwbaar is en Nederland een belangrijke hub is in het internetverkeer. Met het nieuwe windmolenpark kunnen we de centers lokaal geproduceerde hernieuwbare energie leveren, vult Peter Smink, ceo van Nuon aan. ‘Daarom was onze investeringsbeslissing om dit windpark te bouwen in samenwerking met een datacenteroperator ook zo belangrijk. Het is niet alleen een investering in Nederlandse duurzame energie, maar ook een nieuwe stap in het vergroenen van it in Nederland.’

Windpark Wieringermeer

Op het Windpark Wieringermeer komen uiteindelijk honderd windmolen. Samen produceren zij ongeveer 1,3 miljard kWh duurzame elektriciteit, vergelijkbaar met het gebruik van ongeveer 370.000 huishoudens.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dus geen Office365 meer maar Office 'when the wind is blowing'?

Verder wel leuk die windmolens maar als er geen wind is komt de energie toch uit een traditionele bron. Misschien geen Noorse waterkracht centrale maar eerder een Franse kerncentrale. Of die laatste nou ook echt 'duurzaam' is waag ik te betwijfelen.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-02T10:30:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.