Politie besteedt ict-infrastructuur uit aan Atos

Dit artikel delen:
Nationale Politie

De politie besteedt de levering en implementatie van zijn nieuwe generieke ict-infrastructuur uit aan ict-dienstverlener Atos. De opdracht omvat de levering, plaatsing, installatie en configuratie van een nieuwe generieke ict-infrastructuur in de centrale rekencentra en het uitwijkcentrum van de politie. De politie overweegt ook om de beheer- en migratiewerkzaamheden bij Atos onder te brengen.

Dat staat in een openbaar aanbestedingsdocument van de gegunde opdracht. In de omschrijving spreekt de politie van 'een generieke infrastructuur op basis van een on-premise infrastructure-as-a-service'. Dat betekent dat de politie de apparatuur op locatie in bruikleen krijgt en deze als dienst wordt afgenomen.

Volgens de gunning bestaat de opdracht verder uit: 'het correctief, preventief en innovatief onderhoud op het platform, inclusief het beschikbaar stellen, installeren, configureren en gebruiksklaar opleveren van fixes, patches en nieuwe releases van hardwarecomponenten die aan de generieke ict-infrastructuur gebonden zijn',

De gunning past in de koers waarin de politie standaard-ict vaker gaat onderbrengen bij marktpartijen. Momenteel migreert de politie zijn generieke ict-infrastructuur, die nu nog over een aantal datacenters in het land verspreid is, naar een centrale dataceteromgeving in Driebergen en Odijk. Naast die redundant uitgevoerde datacenters gaat het ook om een uitwijkcentrum op een geheime locatie.

Overstap naar Atos?

De inkooporganisatie van de politie schrijft ook dat de politie overweegt om ook de beheer- en migratiewerkzaamheden bij Atos onder te brengen.

De contractwaarde van de opdracht is niet bekendgemaakt. Bovendien is het nog niet duidelijk of ict-personeel als gevolg van de gunning overstapt naar de ict-dienstverlener. Een woordvoerder van Atos meldt dat de politie en de ict-dienstverlener waarschijnlijk volgende week met een gezamenlijk persbericht komen waarin ze de gunning verder toelichten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-16T11:59:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.