VU zet infrastructuur over naar datacenter Interxion

Marjolein Jansen, vicevoorzitter Vrije Universiteit Amsterdam, en Dirk van de Geer, directeur Interxion Science Park, tekenen de nieuwe infrastructuurverbintenis.

De dienst Informatietechnologie van de Vrije Universiteit Amsterdam gaat voor zeven jaar in zee met datacenteraanbieder Interxion. De Vrije Universiteit Amsterdam (VU) gaat als gevolg hiervan een groot gedeelte van zijn it-infrastructuur verplaatsen naar het Interxion Science Park-datacenter.

De verhuizing is onderdeel van een groot project dat tot doel heeft de VU te voorzien van de best mogelijke opslag- en rekencapaciteit voor wetenschappelijk onderzoek. Momenteel wordt er gewerkt aan een highspeed darkfiberverbinding tussen het Science Park en de VU-campus aan de Boelelaan met een hoge bandbreedte. Deze voorbereidingen zijn volgens de universiteit noodzakelijk om de campus in de toekomst te kunnen faciliteren met de nieuwste technologieën. Daarnaast wordt de it-infrastructuur gecentraliseerd gehuisvest bij het Interxion Science Park AMS9 Datacenter.

Marjolein Jansen, vicevoorzitter van de Vrije Universiteit Amsterdam: ‘Voor de VU is deze overeenkomst een belangrijke stap om verder te werken aan de opbouw van ons 100Gb-netwerk en server- en storage-omgeving. In de komende maanden zullen er verhuizingen van apparatuur vanaf de campus aan de Boelelaan naar het Science Park plaatsvinden.’

Directeur IT en cio van de VU,  Bob van Graft, noemt de verbintenis ‘en zeer waardevolle samenwerking die ook voor onderzoekers nieuwe kansen biedt om vanaf het internetknooppunt (AMS-IX) nieuwe netwerk- en datatechnologietoepassingen te ontwikkelen’.

Geen aanbesteding

Een woordvoerder van de VU geeft aan dat er in dit geval geen verplichte aanbesteding nodig was. 'Het gaat enkel om het huren van ruimte en dat is vrijgesteld van aanbesteding. We maken gebruik van de vloerruimte met koeling en zo'n veertien rekken. We verzorgen zelf het beheer van onze eigen apparatuur. Met name de locatie was voor ons doorslaggevend om voor Interxion te kiezen. Daarnaast bieden ze ons goede faciliteiten.'

Het Interxion Science Park geeft toegang tot ruim honderd carriers en internetserviceproviders (isp's). Interxion nam het datacenter van Vancis in het Amsterdamse Science Park in februari 2017 over. Het datacenter is een connectiviteits-hub voor klanten die Nederland en West-Europa bedienen. Om en nabij driekwart van de 1.800 vierkante meter aan serverruimte is benut en er is in totaal 2.5 MW aan stroom voor klanten beschikbaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-12-15T10:00:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.