SPF Beheer besteedt ict uit aan CGI

CGI gaat de infrastructuur- en werkplekomgeving van pensioenuitvoeringsorganisatie SPF Beheer vernieuwen en beheren. Het contract heeft een looptijd van zes jaar en omvat de uitbesteding van het datacenter, de telefonie, het netwerk, de it-beveiliging en de werkplek. CGI levert zijn diensten in een cloudmodel op basis van betaal naar gebruik. De it-medewerkers die nu nog het werk doen bij de pensioenuitvoerder gaan niet mee naar de automatiseerder.

SPF Beheer (195 medewerkers) is een pensioenuitvoerder en vermogensbeheerder die met name actief is in de sectoren spoorwegen en ander openbaar vervoer. Het pensioenbedrijf zocht een it-partner voor de uitbesteding van het datacenter en om mee te helpen een nieuwe, webgebaseerde manier van werken in te voeren.

Het huidige datacenter wordt door SPF Beheer in huis beheerd en onderhouden. CGI zal straks de dienstverlening op aanvraag ('on demand') leveren vanuit een hybride cloudoplossing. Alle data blijven in Nederland, benadrukt het bedrijf. SPF Beheer gaat voor de it-beveiligingsdiensten gebruikmaken van het internationaal opererende security operations center (soc) van CGI.

CGI heeft in Nederland een 'asset light'-strategie. Dat betekent dat CGI datacentercapaciteit huren van andere partijen huurt. Binnen dit (deel van een) datacenter voert CGI volledig zelf het beheer uit. CGI communiceert publiekelijk niet over bij wie deze datacapaciteit wordt gehuurd.

De automatiseerder CGI gaat geen personeel overnemen van SPF Beheer. De uitbesteding heeft gevolgen voor maximaal vijf medewerkers van SPF Beheer. Voor medewerkers die niet geplaatst kunnen worden geldt een sociaal plan, waarin onder meer is opgenomen dat ze worden begeleid bij het zoeken naar nieuw werk. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-05T11:30:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.