Strikwerda Investments smeedt hostingexperts tot TWS

Yourhosting, Realtime Register, Resello, RealHosting, Reviced Cloud Services en Versio onder één dak

Keten

Strikwerda Investments (SI), het investeringsbedrijf van de Friese multimiljonair Rinse Strikwerda, neemt hostingprovider Yourholding over. Dit is het moederbedrijf van Yourhosting, Realtime Register en Resello. Ook heeft de investeerder de hosting- en cloudbedrijven RealHosting, Reviced Cloud Services en Versio overgenomen. Deze partijen worden met die van Yourholding samengesmeed tot Total Webhosting Solutions (TWS).

De consolidatie in de Nederlandse hostingsector is al langere tijd aan de gang. Schaalgrootte is belangrijker geworden om klanten goed te blijven bedienen. Het landschap is echter nog versnipperd. TWS wil met ondersteuning van SI werk maken van de consolidatie binnen de sector en middels overnames uitgroeien tot een van de grotere hosting- en clouddienstverleners in he mkb. Meer overnames zullen dan ook volgen, is de verwachting.

Binnen TWS opereren de geacquireerde bedrijven zelfstandig; als groep heeft het de schaal om kostenefficiënter te werken en via samenwerking te investeren in hosting- en clouddiensten.

Strikwerda Investments heeft naast TWS nog een meerderheidsbelang in it-dienstverlener Vancis. Ook heeft de investeerder nog een significant belang in de softwaregroep Total Specific Holding (TSS); de meerderheid van de aandelen werd een aantal jaar geleden verkocht aan het Canadese CSI.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-21T18:24:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.