Dataplace neemt Datacenter Brabant over

DCB wordt onderdeel van de Eurofiber Group

Leverancier van carrier-neutrale datacenterdiensten, Dataplace uit Alblasserdam, heeft Datacenter Brabant (DCB) overgenomen. Met dat in Waalwijk gevestigde datacenter breidt Dataplace uit naar vier locaties. Dataplace is onderdeel van de Eurofiber Group. Datacenter Brabant was in handen van SLTN en ICTroom.

Van de overname zijn geen financiële details bekendgemaakt. Het in 2011 door ICTroom ontworpen en gebouwde datacenter was onderdeel van een strategische samenwerking tussen SLTN Inter Access (SLTN) en ICTroom.

Volgens operationeel directeur van Dataplace Gerben van der Veen is Datacenter Brabant een mooie aanvulling op de datacenters in en rond de steden Arnhem, Utrecht en Rotterdam. 'Met deze uitbreiding stellen wij onze klanten in staat om via een geografisch verspreid integraal netwerk van regionale Tier III-datacenters hun ict-apparatuur veilig te huisvesten.'

Om het datacenter volledig aan te laten sluiten bij de operationele processen van Dataplace zullen verschillende certificeringstrajecten starten. Ook worden de capaciteit en beschikbaarheid van het datacenter uitgebreid en integreren de bedrijven hun portalsystemen.

Eurofiber Group

Dataplace bestaat sinds 2010 en maakt sinds 2016 onderdeel uit van de Eurofiber Group. Vanuit vier carrier-neutrale Tier III-datacenters in de regio’s Rotterdam, Utrecht, Arnhem en Waalwijk worden (twin) datacenterdiensten geleverd. Dataplace beschikt over de ISO 9001-, ISO 14001-, ISO 27001-, ISO 50001-, en NEN 7510-certificering en een ISAE-3402 type II-verklaring.

Datacenter Brabant

Datacenter Brabant is een datacenter in de regio midden-Brabant. Het is gevestigd op Industrieterrein Haven 7 in Waalwijk en beschikt over redundant uitgeruste componenten en verbindingen.

Datacenter Brabant heeft ISO 9001-, ISO14001- en ISO 27001- certificeringen. Het datacenter opereert 'koolstofdioxide-neutraal'. Dat betekent dat door investeringen in techniek er sprake is van vrije koeling en scheiding van warme en koude lucht. Daardoor wordt minder energie gebruikt dan in reguliere datacenters.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-05T19:02:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.