Fusix is netwerkpartner nieuw datacenter DCValley

Opening datacenter niet voor half 2018, zoektocht naar klanten gaat voort

Artist impression DC Valley

Impressie van het te bouwen nieuwe datacenter in Ede

Netwerkleverancier Fusix uit Wormerveer gaat connectiviteitsdiensten leveren vanuit het DCValley NL1 datacenter in Ede. Dit datacenter, dat dit jaar zijn deuren wil openen, is duurzaam en kent een centrale ligging in de FoodValley-regio. In dit gebied zitten veel ict-gerelateerde ondernemingen waardoor de vraag naar lokale dataopslag en -verwerking groeit.

‘We kijken er naar uit om ons netwerk uit te breiden naar DCValley en om onze diensten zoals internetconnectiviteit en netwerkconsultancy te gaan leveren aan de klanten van het datacenter’, aldus Ylia Makhlin, business developer bij Fusix.

Vincent Wammes, managing director van DC Valley,: ‘Als carrier-neutrale datacenter operator is het van belang dat je meerdere verschillende en vooral betrouwbare connectiviteitsdiensten aan kan bieden in je datacenter. Fusix is zo’n partij. We hebben ook overeenkomsten met Relined en NDIX. Er komen er op korte termijn nog zeker vier en op langere termijn nog eens vier partijen bij. Het einddoel is om een lijst van glasvezelleveranciers, ip-transit leveranciers en ook andere vormen van connectiviteitleveranciers zoals exchanges en toegang tot cloud en SaaS-platforms in huis te hebben.’

Zoektocht naar klanten

Wat betreft de opening van het datacenter stelt Wammes dat het eerder beoogde tijdstip van ‘half 2018’ geen realistische termijn is. ‘We moeten minimaal  de juiste hoeveelheid eerste klanten behalen. Zo hebben we nu al voldoende middelgrote en kleine klanten, maar zouden we graag nog één of twee grotere partijen aan ons verbinden. Daarnaast zien we dit datacenter als een ‘nieuwe generatie datacenter’ waarbij het design erg belangrijk is. We willen namelijk dat dit type datacenter repliceerbaar is, zodat we zulke datacenters ook op andere plaatsen kunnen bouwen. Waar deze datacenters komen, is afhankelijk van de klantvraag. We focussen zelf op plaatsen buiten de stedelijke gebieden, maar als een klant in Amsterdam-Zuid wil zitten, werken we daar uiteraard aan mee.’

Datacenterspecialist Unica Fastcom, een onderdeel van installatiebedrijf Unica uit Hoevelaken, is verantwoordelijk voor de bouw van het datacenter. Het moet een state-of-the-art-datacenter worden op de grens tussen Ede en Veenendaal, dat bovendien op duurzame wijze de omliggende bedrijven verwarmt. De precieze locatie wordt BTA12; het bedrijventerrein tussen Ede en Veenendaal.

Veenendaal als ‘Sillicon Valley’ van Nederland

Veenendaal huisvest nu al een aantal it-bedrijven, waaronder Info Support, Cegeka, Minox Software, HSO, Iton en Detron. Ook Unit 4 zat er een aantal jaren met een kantoor, maar dit softwarebedrijf hevelde dit vorig jaar over naar de vestiging in Utrecht.

De gemeente roept al langer dat in het kader van het economisch beleid er voor de stad een rol is weggelegd als ict-centrum in de regio FoodValley, een samenwerkingsverband van acht gemeenten (Barneveld, Ede, Nijkerk, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Veenendaal en Wageningen). Daarbij wil men ict-bedrijven ondersteunen en een wervende rol spelen om meer bedrijven aan te trekken.

Persconferentie DC Valley: datacenter in de Foodvalley

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-09T11:39:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.