NTT bouwt met e-Shelter datacenter in Nederland

Eerste fase van de bouw van het 'Amsterdam 1 Data Center' van NTT Communications Group en e-Shelter in Schiphol-Rijk is begonnen.

De Japanse NTT Communications Group gaat in samenwerking met dochteronderneming e-Shelter zijn eerste datacenter in Nederland bouwen en exploiteren. Dit 'Amsterdam 1 Data Center' wordt opgebouwd in vier fasen van vierduizend vierkante meter en biedt zowel ruimte voor colocatie als voor de hybride IT-bedrijfsoplossingen van NTT zelf. Het datacenter komt te staan in Schiphol-Rijk.

E-Shelter verwierf een ontwikkellocatie van v40.000 m2 in Schiphol-Rijk en verkreeg de bouwvergunning voor een datacenter van 16.000 m² in twee gebouwen. De bouw is reeds begonnen; fase één zal begin 2019 worden afgerond. Zodra het datacenter volledig is voltooid, kan het tot 39,6 MW aan it-load leveren. 

Nederland is een belangrijke markt voor de telecom- en clouddienstverlener NTT Communications, dat een kantoor in Hoofddorp heeft; e-Shelter zal toetreden tot andere NTT Group-bedrijven zoals NTT Europe, Dimension Data en NTT Security, die al Nederlandse bedrijfsactiviteiten hebben. De beslissing om in Nederland een eigen datacenter neer te zetten is genomen door de aanhoudende vraag van klanten om ook datacenterdiensten buiten de bestaande Duitstalige markten te leveren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-28T16:04:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.