Relined sluit aan op internetknooppunt Frankfurt

Het Nederlandse bedrijf Relined Fiber Network breidt zijn dark fiber-netwerk uit naar Duitsland. Met een metroglasvezelnetwerk (cityring) in Frankfurt gaat Relined, net als in Amsterdam, datacenterverbindingen leveren. Relined is een dochteronderneming van netbeheerder Tennet.

Frankfurt behoort, samen met Amsterdam, wereldwijd tot de grootste internetknooppunten. Met het metronetwerk in deze twee grootste internetknooppunten verwacht Relined verder te kunnen groeien. Ook in de vraag naar internationale dark fiber-verbindingen (onbelichte glasvezel), zoals van Amsterdam naar Frankfurt, zegt Relined te kunnen voorzien.

In 2017 werd officieel Relined GmbH opgericht met als doel het netwerk over de landsgrenzen verder uit te breiden. Nu gaat de verhuur van dark fiber-verbindingen buiten Nederland van start. Op het metroglasvezelnetwerk in Frankfurt worden circa twintig datacenters aangesloten, waaronder de die van Colt, Digital Realty, Equinix, e-Shelter en Interxion.

Cobra

Eind vorig jaar maakte Relined bekend het netwerk in Nederland met ruim 7000 km uit te breiden via een samenwerking met BT. Daarnaast volgt er een netwerkuitbreiding naar Denemarken nadat eind dit jaar de Cobra-datakabel (zeekabel) tussen Eemshaven en Denemarken naar verwachting wordt opgeleverd. 

Met de netwerkuitbreidingen naar Duitsland en Denemarken volgt Relined medeaandeelhouder Tennet, die met het elektriciteitsnetwerk aanwezig is in Nederland en Duitsland en werkt aan een verbinding richting Denemarken via de Cobra-datakabel.

Prorail en BT

Relined was opgezet als joint venture van Tennet en spoorbeheerder Prorail. Laatstgenoemnde aandeelhouder verkocht zijn belang begin 2017 aan Tennet. Relined blijft het netwerk van ProRail vermarkten.

Eind 2017 sloot de glasvezelnetwerkaanbieder ook nog een overeenkomst met BT, waarbij is afgesproken dat Relined het dark fiber-netwerk van BT in Nederland mag vermarkten. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-01T09:50:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.