Interxion investeert 155 miljoen in datacenters NL

Bouw AMS10 begint; AMS9 krijgt uitbreiding, grond voor AMS11 aangekocht

Artist impression van Interxion datacenter AMS10

Datacenteraanbieder Interxion gaat een nieuw datacenter bouwen in de regio Amsterdam (AMS10). Daarnaast krijgt het Interxion Science Park-datacenter in Amsterdam een uitbreiding (AMS9.2). Ook heeft Interxion een nieuwe locatie aangekocht op de Amsterdam Schiphol-campus voor nog meer uitbreiding. Met de nieuwe investeringen is een bedrag gemoeid van 155 miljoen euro.

Met de bouw van de eerste twee fases van ASM10 is een investering van 128 miljoen euro gemoeid. AMS10 wordt het tiende datacenter van Interxion in Amsterdam. Het gebouw zal worden gerealiseerd op het terrein direct naast het AMS8-datacenter in Rozenburg, op zijn zogeheten Amsterdam Schiphol-campus. In totaal zal AMS10 circa 14.400 vierkante meter te verhuren vloerruimte en circa 26 megawatt aan beschikbaar klantvermogen gaan leveren.

Het gebouw zal worden opgeleverd in meerdere fasen. De eerste twee fasen van samen circa 6800 m² klantruimte zullen volgens de planning in het derde kwartaal van 2019 en het eerste kwartaal van 2020 in gebruik worden genomen.

AMS 9.2 en AMS11

Daarnaast breidt Interxion het AMS9-datacenter (het vroegere datacenter van het overgenomen Vancis) voor acht miljoen euro uit. Het Interxion AMS9 datacenter op het Science Park wordt uitgebreid met 500 m² en 1 mw aan klantvermogen. De opening van deze fase staat gepland voor het vierde kwartaal van 2018.

Verder heeft Interxion voor negentien miljoen euro op zijn Amsterdam Schiphol-campus grond gekocht (met daarop een bestaand, te slopen gebouw) voor de bouw van eventueel weer een nieuw datacenter (AMS11). Daar kan, na AMS10, een datacenter van circa 6000 m² worden gerealiseerd. De energie-aansluiting die nodig zal zijn voor dit datacenter is ook gecontracteerd.

Snelle digitalisering

Reden van alle uitbreidingen is de snelle digitalisering. Het groeiende gebruik van digitale apparaten en middelen zorgt voor een enorme groei van dataverkeer en datagebruik, stelt Interxion in een persbericht. Daarnaast kiezen veel grote internetbedrijven voor Nederland als vestigingsland. Nederland heeft één van de beste datanetwerken van Europa, waardoor het een interessant vestigingsland is voor grote internetbedrijven als Google en Microsoft.

De toenemende digitalisering zorgt ervoor dat de vraag naar datacenterdiensten en hoogwaardige connectiviteit blijft groeien, waarbij aspecten als bandbreedte, low latency en diversiteit van netwerkaanbieders van essentieel belang zijn. Wij zien die groei bij vrijwel al onze klanten, over de hele breedte van de markt. Om hieraan tegemoet te komen intensiveren we ons uitbreidingsprogramma in Amsterdam”, aldus Michel van den Assem, algemeen directeur van Interxion Nederland.

Begin dit jaar maakte Interxion ook al bekend 230 miljoen euro te steken in zijn Europese datacenternetwerk, inclusief Amsterdam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-02T11:59:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.