Managed hosting door True

Franse investeerder Apax lijft Expereo in

Deal handen schudden overname

Apax Partners uit Parijs neemt internet- en cloudnetwerkdienstverlener Expereo uit Amsterdam voor een onbekend bedrag over van de huidige eigenaar The Carlyle Group. Deze Amerikaanse investeringsmaatschappij had Expereo in 2014 gekocht. Onder de hoede van de nieuwe eigenaar verwacht Expereo zijn productportfolio te kunnen uitbreiden, onder meer via nieuwe overnames.

Het in 2004 opgerichte Expereo levert wereldwijd internettoegang- en netwerkdiensten (sd-wan). Het Amsterdamse bedrijf werkt daarbij samen met datacenterpartners, zoals Microsoft en AWS. Medio 2017 lijfde Expereo nog Border 6 in, een Frans bedrijf dat gespecialiseerd is in internetconnectiviteit en -architectuur. Ook kondigde het begin dit jaar aan fors te investeren in de uitbreiding van zijn infrastructuur in Afrika.

Expereo claimt wereldwijd zo'n 11.500 websites van bedrijven en overheden in 190 landen te ondersteunen. De omzet lag vorig jaar op 92 miljoen euro. De nieuwe eigenaar Apax Partners (niet te verwarren met de Britse investeerder Apax) kondigt aan vaker te willen investeren in Nederlandse ict-bedrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-28T09:58:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.