Iron Mountain legt 205 miljoen neer voor Evoswitch

Leaseweb sluit als klant 10-jarig contract met nieuwe Amerikaanse eigenaar

Iron Mountain, een Amerikaanse leverancier van oplossingen voor informatieopslag en -beheer, heeft voor 205 miljoen euro datacenteraanbieder Evoswitch uit Haarlem gekocht. Met deze acquisitie wil Iron Mountain zijn Europese positie versterken; het bedrijf nam eerder dit jaar al een datacenter van Credit Suisse in Londen over. Evoswitch is onderdeel van de Ocom Groep. De buitenlandse onderdelen Evoswitch Germany en Evoswitch USA horen niet bij de verkoop.

Evoswitch is in 2007 opgericht en levert internationale datacenterdiensten in de regio Amsterdam (lees Haarlem). Het bedrijf is met zijn ruimtes gevestigd op het Haarlemse industrieterrein Waarderpolder. Evoswitch is onderdeel van de Ocom Groep en zustermaatschappij van hostingbedrijf en clouddienstverlener Leaseweb.

Leaseweb vertegenwoordigt ongeveer 45 procent van de contractuele omzet van EvoSwitch in Nederland. Iron Mountain heeft met Leaseweb een tienjarige leaseovereenkomst afgesloten.

De acquisitie van Evoswitch omvat twee datacenterlocaties. De eerste betreft het datacenter in Haarlem met een totale oppervlakte van bijna 14.000 m2. Deze locatie is uit te breiden naar zo’n 40.000 m2. De tweede datacenterlocatie in Amsterdam is een site met een oppervlakte van ongeveer 5.300 m2 met ruimte voor de ontwikkeling van 3.800 m2 aan datacenterhallen.

Iron Mountain bestaat al sinds 1951 en is beursgenoteerd aan de New York Stock Exchange. Het bedrijf heeft een omzet van zo’n drie miljard dollar en is gespecialiseerd in oplossingen voor informatieopslag en -beheer. Het bedrijf heeft nu ook zijn pijlen gericht op datacenters.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-30T23:30:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.