Nederlands datacenter OVH laat op zich wachten

Plannen zijn er nog steeds, maar het duurt nog even voordat de Franse clouddienstverlener OVH Group een datacenter in Nederland opent. De overname van vCloud Air van VMware gooide de plannen in de war.

Het bedrijf uit Roubaix onthulde in de zomer van 2017 het plan om in de regio Amsterdam een datacenter te openen. Het plan maakte deel uit van een ambitieuze groeistrategie, compleet met nieuwe producten en diensten, internationalisering van de dienstverlening en een forse uitbreiding van het aantal datacenters.

vCloud Air

Het Nederlandse datacenter laat echter nog even op zich wachten, meldt de woordvoerder nu aan Computable. ‘De plannen van OVH gaan nog steeds door. Maar we kunnen geen deadline garanderen. Onze roadmap werd gewijzigd, toen we OVH vCloud Air van VMware overnamen om onze groei in de VS te versnellen.’

OVH Group nam vCloud Air in mei 2017 over van VMware. vCloud Air is een hybride cloudproduct, waarmee organisaties bestaande datacenterworkloads eenvoudig uitbreiden naar de cloud, ongeacht of het een private, public of hybride omgeving betreft. Ook grote cloudaanbieders als Microsoft, Amazon Web Services, Google en IBM leveren dergelijke oplossingen.

Dit betekent volgens de woordvoerder echter niet dat de Franse cloudaanbieder pas op de plaats maakt met zijn groeiambities. ‘Tot nu toe zijn er zeven datacenters in gebruik in het VK, Polen, Duitsland, Australië, Singapore en de VS. In totaal beheert en onderhoudt de groep 28 datacenters op twaalf sites op vier continenten.’

Nederlandse klanten

Wereldwijd levert het bedrijf diensten aan meer dan 1,4 miljoen klanten, ook in Nederland. Zij zouden erbij gebaat kunnen zijn als de dienstverlener een Nederlands datacenter opent en daarmee datasoevereiniteit kan leveren.

De woordvoerder geeft aan geen toestemming te hebben om namen van Nederlandse klanten te noemen. Ze maken gebruik van een Engelstalige helpdesk. OVH Group heeft geen kantoor in Nederland. ‘We werken samen met lokale marktdeskundigen om ons publiek en onze klanten te bereiken.’

Eerder deze week werd bekend dat de clouddienstverlener een nieuwe chief executive officer (ceo) krijgt. Michel Paulin neemt het stokje over van Octave Klaba, die het bedrijf in 1999 oprichtte.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-31T16:41:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.