Global-e bouwt nieuw kantoor en tweede datacenter

Artists impression van het pand in aanbouw van Global-e in Rijen

Ict-groep Global-e bouwt een nieuw kantoorpand aan de Europalaan in Rijen. De vestiging is bedoeld voor de medewerkers van Global-e ICT Solutions die nu nog in Gilze werken en zal daarnaast het tweede datacenter van zusterbedrijf Global-e Datacenter herbergen. Met het nieuwe pand wil Global-e inspelen op de groeiverwachtingen alsook een duurzamer kantoor betrekken.

Global-e ICT Solutions levert sinds dertig jaar ict-oplossingen aan de zakelijke markt, met name op het gebied van cloud computing, spraak en infrastructuur. Zusterbedrijf Global-e Datacenter bestaat sinds 2009 en levert co-locatie-diensten in Zuid-Nederland.

Het nieuwe pand wordt naar verwachting begin 2020 opgeleverd. Dan verhuizen de ruim dertig medewerkers van Global-e ICT Solutions, die nu nog in een kantoor in Gilze zitten, naar het onderkomen in Rijen.

In het nieuwe gebouw komt ook het tweede datacenter van Global-e Datacenter met 140 racks. Het bedrijf heeft al een datacenter staan in Rijen met een vergelijkbare capaciteit. 'Voor ons betekent dat een verdubbeling van onze capaciteit, gericht op de groeiende vraag vanuit de regio', zegt Jeroen van Boxsel, woordvoerder van Global-e Datacenter.

Verder komt er op de nieuwe locatie een Experience Center waarin Global-e maar ook bedrijven uit de regio presentaties en bijeenkomsten kunnen organiseren.

Dertig jaar

In 1988 startte Ad Hapers met Hapers Bedrijfsorganisatie om bedrijven in de regio te helpen met ict-implementaties. Na een aantal jaar wijzigde de bedrijfsnaam in Hapers Automatisering & Organisatie (A&O). Daarnaast zag internetprovider Globe Internet het licht om bedrijven in de regio te voorzien van een internetconnectie.

In 1998 verhuisde de organisatie naar het huidige adres in Gilze. Vervolgens fuseerde in 2001 Globe Internet en Hapers A&O tot het huidige Global-e ICT Solutions. De opkomst van de cloud en de marktbehoefte voor gespecialiseerde diensten zoals co-locatie en connectiviteit leidden in 2009 tot de oprichting van Global-e Datacenter.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-12-03T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.