Dataplace bouwt nieuw datacenter in Hoofddorp

bouwstenen overheid

Datacenterexploitant Dataplace uit Alblassserdam bouwt een nieuw datacenter in Hoofddorp. Het datacenter krijgt 1140 vierkante meter vloeroppervlak aan datacenterruimte, verdeelt over twee zalen (elk 570 vierkante meter). De bouw van het datacenter met redundant uitgevoerde stroom en koeling (N2) is in een voormalig kantoorpand met opslagloods en start in januari 2019. Het derde kwartaal van 2019 moet de bouw zijn afgerond.

De datacenterruimte krijgt in de eerste fase een vloeroppervlak van in totaal 1520 vierkante meter. Dat is 1140 vierkante meter datacenterruimte die verdeeld is over twee zalen (elke 570 vierkante meter) en een technische ruimte van 380 vierkante meter. Op termijn kan die ruimte worden uitgebreid. De eerste fase omvat ongeveer de helft van het pand, laat een woordvoerder aan Computable weten.

Met deze vijfde datacenterlocatie versterkt Dataplace naar eigen zeggen haar positie in de regionale, nationale en internationale datacentermarkt. Het bedrijf zegt voor te sorteren op technologische ontwikkelingen, als 5G en IoT waarbij het wenselijk is om een datacenter te hebben in de buurt van de gebruiker. 

In een persbericht over het nieuwe datacenter schrijft Dataplace: ‘Doordat deze datacenters aan elkaar gekoppeld zijn middels meervoudige glasvezelringen bieden we een nationale dekking die zeer geschikt is voor onder andere twin-datacenter-oplossingen. Door het toevoegen van een vijfde datacenterlocatie in de regio Amsterdam zijn we een interessante leverancier voor buitenlandse partijen die een landelijke dekking willen binnen Nederland.’

Vijfde datacenter

Dataplace heeft datacenters in Utrecht (Groenekan), Brabant (Waalwijk), Rotterdam (Alblasserdam), Arnhem en straks in Hoofddorp. Dat vijfde datacenter wordt aangeduid als datercenter Amsterdam.

Dataplace is gegroeid door de overnames van regionale datacentra. Het bedrijf is sinds 2016 onderdeel van glasvezelaanbieder Eurofiber.

Eurofiber heeft sinds 2000 ruim 28.000 km glasvezel gerealiseerd en breidt naar eigen zeggen wekelijks met ongeveer 40 kilometer uit. De dienstverlening van het bedrijf is ondergebracht in vijf bedrijven: Eurofiber Nederland, Eurofiber België, Dataplace, UNet en DCspine. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-12-10T16:57:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.