Equinix legt 30 miljoen neer voor datacenter Switch

Deal handen schudden overname

Het Equinix AM11 in Amsterdam Zuidoost

Datacenteraanbieder Equinix neemt de AMS1-datacenteractiviteiten over van Switch Datacenters. Het datacentrum is gevestigd in Amsterdam-Zuidoost en kent een totaal vloeroppervlak van 8.320 vierkante meter. Met de overname is 30 miljoen euro gemoeid.

Switch AMS1 is gevestigd op het internetknooppunt in Amsterdam-Zuidoost. Nu het in handen is van Equinix, krijgt het een nieuwe naam, namelijk de Equinix AM11 International Business Exchange. Dit rekencentrum wordt gekoppeld aan het AM7-datacenter, één van de negen datacentra van Equinix in Amsterdam.

Equinix krijgt beschikking over ongeveer 250 kabinetten binnen het datacenterpand. Wanneer de vestiging volledig is uitgebouwd, neemt de capaciteit toe tot zevenhonderd kabinetten. De datacenteraanbieder zegt dat de vestiging op termijn is uit te breiden naar een aangrenzend gebouw. Hiermee kan het nog ongeveer 1.300 kabinetten toevoegen. De datacenteraanbieder laat weten dat het aangekocht AM11-centrum nog niet vol is en dat deze enkel wordt uitgebreid op vraag van (nieuwe) klanten.

AMS1 was het grootste colocatie-datacenter van Switch Datacenters. De aanbieder van datacentra beschikt nog over een locatie in Woerden (Switch AMS2) met een omvang van 5.500 vierkante meter en een vestiging in Amsterdam (Switch AMS3), die begin 2017 is opgeleverd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-04-23T11:59:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.