DDA publiceert derde editie Datacenter Gids

Branche-organisatie Dutch Data Center Association (DDA) publiceert de Datacenter Gids 2019, een overzicht van de 32 aangesloten datacenters in Nederland. Ook bevat de gids informatie over locaties, uptime, rackopstellingen, koeling, opslag en technische schalen voor verbruik en capaciteit.

DDA wil met de gids handvatten bieden aan bedrijven die overwegen hun it-infrastructuur uit te besteden. De gids (te downloaden in pdf) kan daarbij dienen als keuzehulp. De informatie over de bij DDA aangesloten datacenters geeft bovendien een beeld van de omvang en geografische spreiding van de datacenters over Nederland.

In het voorwoord van het rapport schrijft DDA-directeur Stijn Grove dat steeds meer bedrijven besluiten hun it-infrastructuur onder te brengen in een datacenter, waardoor het aanbod van colocatie-datacenters blijft groeien. DDA benadrukt dat Nederland een grote internationale speler is wat betreft housing. ‘Vooral de regio Amsterdam is een vooraanstaande Europese datacenterhub. Maar ook regionale datacenters zijn er de afgelopen jaren in geslaagd om goed op de toenemende vraag naar it-outsourcing in te spelen.’

15 procent groei

Volgens de brancheorganisatie groeit de datacentersector jaarlijks met meer dan vijftien procent. Er zijn inmiddels 32 datacenters aangesloten bij de Dutch Data Center Association en deze worden allemaal geïntroduceerd in de gids. De datacenters variëren van retail- tot wholesale colocatie en hyperscale en zijn verspreid over heel Nederland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-04T10:40:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.