NEP opent nieuw omroep-datacenter op Media Park

Datacenter NEP

Het Amerikaanse mediatechnologiebedrijf NEP heeft de bouw en het inrichten van zijn nieuwe datacenter op het Media Park in Hilversum afgerond. Het is niet alleen voorzien van de gebruikelijke it- en opslagapparatuur, maar tevens geschikt voor broadcast-installaties. Een ruimte van zevenhonderd vierkante meter biedt plaats aan ruim driehonderd 19-inch racks.

NEP in Nederland is een outsourcing-partner op het gebied van televisie- en internetregistratie voor publieke en commerciële omroepen. De infrastructuur van het bedrijf is opgebouwd rond een eigen, glasvezelnetwerk.

Omdat er meer vraag is bij omroepen naar productiediensten, het ondersteuning van nieuwe technologie, zoals augmented reality, en streaming besloot NEP de capaciteit in het datacenter uit te breiden. 

NEP heeft de bouw volledig in eigen beheer gedaan. Het wilde niet afhankelijk zijn van derde partijen, om zo de handen vrij te hebben het eigen datacenter toe te kunnen spitsen op de activiteiten waarbij broadcast en ip-netwerken samenkomen. De datacenters van het bedrijf zijn gekoppeld aan klanten via de eigen Nederlandse glasvezelinfrastructuur en andere datacenters in Nederland. Daarnaast heeft NEP rechtstreekse glasvezelverbindingen met de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) en een groot aantal internationale datacenters.

Uptime

Aan alle mogelijke risico’s die de technische installaties van de datacenters automatisch moeten kunnen opvangen, is gedacht. Zoals de nieuwe aansluiting op het 10 kV hoogspanningsnet van Nederland met een capaciteit van bijna drie Megawatt en de redundante noodstroom- en koelinstallaties van NEP zelf.

'We kunnen ons niet veroorloven om op zwart te gaan, dus we streven honderd procent uptime na. Sinds de start van NEP op het Media Park in 2006 is een honderd procents beschikbaarheid gehaald. Nergens in de keten wordt vertrouwd op enkelvoudig uitgevoerde apparatuur. We bouwen een datacenter dat eigenlijk niet kapot kan', beweert Johan Bakker, manager infrastructuur NEP.

Het inrichten van het datacenter gebeurt in verschillende fases, waarbij uiteindelijk meer dan driehonderd nieuwe 19-inch racks worden geplaatst. Deze nieuwe racks komen bovenop de ruim driehonderd racks die NEP in Nederland reeds in gebruik heeft voor haar nationale en internationale managed services.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-20T16:42:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.