Digital Realty doet miljardenbod op Interxion

Digital Realty doet een bod op zijn Nederlandse branchegenoot Interxion. De datacenterspecialist heeft er bijna 8,5 miljard dollar voor over. Vindt de overname doorgang, dan is het Amerikaanse bedrijf de tweede grootste speler in Europa.

Digital Realty heeft nu ruim tweehonderd datacenters in portefeuille in veertien landen. Er zijn zo’n 720 werknemers actief voor het bedrijf.

Interxion is de tweede grootste speler in Europa na Equinix. Het van oorsprong Nederlandse bedrijf heeft datacenters in alle belangrijke Europese hoofdsteden.

Het aanbod van Interxion (53 carrier- en cloud-neutrale faciliteiten) is complementair aan de Europese diensten van Digital Realty in Europa, met vestigingen in Londen en Dublin. Op die manier zijn grote bedrijven op wereldwijde schaal te bedienen. Interxion heeft voor de komende twee jaar bovendien verschillende nieuwe datacenters op stapel staan, een investering van zowat een miljard euro. 

Ceo A. William Stein van Digital Realty blijft aan het hoofd van de combinatie staan. Interxion-ceo David Ruberg gaat de EMEA-afdeling van het bedrijf leiden. Naar verwachting zal hij binnen een jaar na de overname het bedrijf verlaten. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-30T11:34:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.