Gooise Meren en Hilversum zijn elkaars ict-uitwijk

Geert-Jan Hendriks (Gooise Meren) en Karin Walters (Hilversum) verbinden vanuit hun eigen serverruimte de draad met elkaar

De gemeenten Gooise Meren en Hilversum zijn elkaars ict-uitwijk geworden. Als er bij één gemeente de computerservers door calamiteiten zoals brand, vernieling, lekkage of andere pech uitvallen, wordt overgeschakeld op de serverruimte bij de andere gemeente. Dit moet de digitale service naar inwoners en ondernemers minder kwetsbaar maken.

De gemeenten zijn elkaars uitwijkvoorziening bij calamiteiten. Beide faciliteren één serverruimte welke in het geval van calamiteiten als uitwijk dienst doet voor de andere gemeente. Op deze manier hoeven de gemeenten niet afzonderlijk een serverruimte én een uitwijkvoorziening in de lucht te houden.

De samenwerking moet service- en kwaliteitsverbetering naar het bestuur en de organisatie opleveren, de continuïteit in bedrijfsvoering waarborgen, de risico op schade door uitval verminderen en bovendien op termijn een kostenbesparing realiseren.

De partijen willen medio 2021 één rekencentrum voor beide gemeenten in gebruik nemen en staan open voor een uitbreiding met andere regionale gemeenten. Het uitgangspunt hierbij is steeds de beoordeling van meerwaarde die er bereikt kan worden door samenwerking.

Ict-samenwerking

Gooise Meren en Hilversum werken al geruime tijd samen op ict-vlak. Zo doen ze aan kennisuitwisseling op het gebied van informatie- en privacybeleid, worden de ict-audits samen uitgevoerd en is er een gezamenlijke servicedesk. Ook ligt er veertien kilometer glasvezelkabel tussen de gemeenten. Deze glasvezelverbinding, die nu nog enkel door beide gemeenten gebuikt wordt, is rond kerst 2017 gegraven en begin 2018 opgeleverd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-26T11:36:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.