Hosting2Go krijgt datacenter in toren van Cellnex

Infrastructuurdienstverlener Cellnex bouwt een datacenter in zijn telecom- & datatoren in Loon op Zand. Het datacenter bestaat uit zestien racks en wordt als privévloer ingericht voor Hosting2Go. Dat webhostingbedrijf uit Breda verzorgt de technische realisatie van domeinnamen en websites.

In het Brabantse Loon op Zand, tegen de grens van Tilburg aan, staat de 153 meter hoge telecom- & datatoren van Cellnex. In opdracht van Hosting2Go bouwt Cellnex hier zijn eerste datacenter. Deze mag enkel door de webhoster worden gebruikt, wat extra veiligheid biedt. De bouw startte in september dit jaar en moet in januari 2020 afgerond zijn.

Cellnex zegt dat zijn datacenters kleinschalig en modulair zijn opgezet. Hiermee kan een datacenter snel worden ingericht, afgestemd op de individuele specifieke wensen. Bovendien past het in torens. Het beschikt namelijk over 24 rekencentra in torens verspreid over Nederland.

Cellnex is een infrastructuuraanbieder voor draadloze telecommunicatie. De Nederlandse organisatie is ontstaan uit de overnames van Alticom (2017), Towerlink (2016) en Shere Masten (2016). De telecom-infrastructuur bestaat uit antennemasten, broadcasting torens, datacenters en reclamemasten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-12-10T10:59:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.