Hosting2Go krijgt datacenter in toren van Cellnex

Infrastructuurdienstverlener Cellnex bouwt een datacenter in zijn telecom- & datatoren in Loon op Zand. Het datacenter bestaat uit zestien racks en wordt als privévloer ingericht voor Hosting2Go. Dat webhostingbedrijf uit Breda verzorgt de technische realisatie van domeinnamen en websites.

In het Brabantse Loon op Zand, tegen de grens van Tilburg aan, staat de 153 meter hoge telecom- & datatoren van Cellnex. In opdracht van Hosting2Go bouwt Cellnex hier zijn eerste datacenter. Deze mag enkel door de webhoster worden gebruikt, wat extra veiligheid biedt. De bouw startte in september dit jaar en moet in januari 2020 afgerond zijn.

Cellnex zegt dat zijn datacenters kleinschalig en modulair zijn opgezet. Hiermee kan een datacenter snel worden ingericht, afgestemd op de individuele specifieke wensen. Bovendien past het in torens. Het beschikt namelijk over 24 rekencentra in torens verspreid over Nederland.

Cellnex is een infrastructuuraanbieder voor draadloze telecommunicatie. De Nederlandse organisatie is ontstaan uit de overnames van Alticom (2017), Towerlink (2016) en Shere Masten (2016). De telecom-infrastructuur bestaat uit antennemasten, broadcasting torens, datacenters en reclamemasten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-12-10T10:59:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.