Anwar Osseyran treedt terug als directeur Surfsara

Anwar Osseyran

Anwar Osseyran heeft vanwege gezondheidsredenen besloten zijn taken als directeur van Surfsara neer te leggen. Hij treedt tevens terug als lid van het bestuur van Surf. Wel zal Osseyran als adviseur tot medio 2021 in dienst blijven bij de ict-coöperatie voor onderwijs en onderzoek.

Prof. dr. ir. Anwar Osseyran (1955) is sinds 2001 algemeen directeur van Surfsara (voorheen Stichting Academisch Rekencentrum Amsterdam, kortweg Sara) en was in die functie de laatste vijf jaar ook lid van het Surf-bestuur. Surfsara is de ict-infrastructuurdienstverlener voor het onderzoek en het hoger onderwijs. Het Surf-onderdeel is tevens de beheerder van de wetenschappelijke supercomputer Cartesius die in het datacenter van Digitalrealty in het Amsterdamse Science Park staat.

Voordat hij bij Surfsara in dienst kwam, had hij onder meer een managersfunctie bij de divisie European research & development van Omron, een technologieleverancier in industriële automatisering, gezondheidszorg en elektronische componenten.

Vanwege zijn gezondheid doet Osseyran op eigen initiatief een stap terug. Wel blijft hij als hoogleraar Business Analytics and Computer Science verbonden aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Universiteit van Amsterdam (UvA), een rol die hij sinds 2014 bekleedt.

Expert

In mei 2021 bereikt Osseyran de pensioengerechtigde leeftijd. Tot die tijd wordt hij belast met het geven van bestuurlijke adviezen omtrent research & development en over de internationale strategie van Surf.

Eind 2017 werd hij bekroond met de HPCwire Leadership Award voor zijn verdiensten en verbindende rol als voorzitter van het wetenschappelijk onderzoeksnetwerk Prace (Partnership for Advanced Computing in Europe) Council. De prijs werd uitgedeeld door HPCwire, een Amerikaans platform voor nieuws en informatie over high performance computing (hpc).

Osseyran is ook nog voorzitter van de Stichting Green IT Amsterdam. Computable sprak vorig jaar met hem over duurzaamheid en ict in Europa.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-04T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.