Presentatie Leap-project is ook uitgesteld

De eerste resultaten van het Leap-project zouden deze maand worden gedeeld. De afgelopen tijd is bij servers in datacenters gemeten hoe vaak servers stroom gebruiken terwijl ze niet aan het werk zijn (de Server Idle Coëfficiënt, SIC). Tijdens een bijeenkomst zouden de cijfers hierover worden gepresenteerd. Aangezien organisator Green IT alle bijeenkomsten in maart en april heeft afgezegd, gaat ook dit evenement niet door.

Robbert Hoeffnagel, betrokken bij het Leap-project, geeft aan dat nog wordt bekeken hoe de resultaten dan wel wereldkundig kunnen worden gemaakt.

Low Energy Accelleration Program

"Doel is het energieverbruik van datacenters de komende drie jaar met veertig procent terug te brengen. "

Leap staat voor Low Energy Accelleration Program. Het programma wordt uitgevoerd door een coalitie van zo’n twintig partijen uit de Amsterdamse datacenterwereld met het doel het energieverbruik van datacenters de komende drie jaar met veertig procent terug te brengen. De eerste handeling is het in kaart brengen van het ijdele stroomverbruik van servers in datacenters. De presentatie van die gegevens is nu uitgesteld.
De tweede stap in de Leap-pilotfase is om de SIC te meten met aangepaste instellingen, waarmee de servers zoveel mogelijk in spaarstand gaan. Hiermee is de impact van de power management-instellingen op het energieverbruik van servers te meten. Uit reeds uitgevoerde onderzoeken blijkt dat het performanceverlies van de server door het aanzetten van deze instellingen nagenoeg nul is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-17T09:30:00.000Z Teus Molenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.