Datacenter Fryslân verkocht aan Penta Infra

Datacenter Fryslân is verkocht aan datacenterinvesteerder Penta Infra. Het datacenter werd in 2006 opgezet als zusterorganisatie van Datadiensten Fryslân, een netwerkintegrator voor regionale opdrachtgevers. Adviesbureau Hogenhouck m&a begeleidde de verkoop voor de aandeelhouders van het Friese datacenter.

Het in Leeuwarden gevestigde bedrijf zegt het enige carrier-neutrale datacenter in Friesland te zijn. Het vormt er een hub om de dienstverlening van it-leveranciers, lokale overheden, zorg- en onderwijsinstellingen in de regio te kunnen garanderen. Na de verkoop van het datacenterbedrijf gaat directeur/grootaandeelhouder Else Maria van der Meulen zich richten op de verdere ontwikkeling van het in 2002 opgerichte Datadiensten Fryslân.

Volgens Van der Meulen trokken beide zusterbedrijven de afgelopen jaren sterk met elkaar op maar is de nu de tijd rijp om een meer zelfstandige koers te varen. Omdat de ontwikkelingen in datacenters, netwerken en security steeds sneller gaan is een scherpere bedrijfsfocus nodig. 'Voor mij betekent dit dat ik me graag verder wil ontwikkelen op het gebied van security; dat past goed binnen het portfolio van Datadiensten Fryslân als netwerkintegrator. Het runnen van het datacenter wordt nu overgenomen door Penta Infra, maar de samenwerking blijft hecht.'

Tweeling

Datacenter Fryslân is een kleinschalig datacenter, maar wel dubbel uitgevoerd. Het twin-datacenter bestaat uit de locaties DCF1 (225 m2) en DCF2 (175 m2). Zij beschikken over een eigen onafhankelijk functionerende energievoorziening. Beide datacenter locaties zijn redundant verbonden met glasvezel via volledig gescheiden routes.

Penta Infra is een aanbieder van datacenter- en connectiviteitsdiensten met acht datacenters in Nederland en Duitsland. Het bedrijf wil een Europese positie opbouwen; acquisities moeten hierbij helpen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-05-28T17:47:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.